Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 08. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdték a szolgálatot a lengyel határőrök a magyar-szerb határon

Megkezdték a szolgálatot a lengyel határőrök a magyar-szerb határon

Megkezdték a magyar, cseh és szlovákiai kollégáikkal közös szolgálatot a szerb határszakaszon azok a lengyel határőrök, akik pénteken érkeztek Magyarországra - tapasztalta a helyszínen szombaton az MTI tudósítója.

A 43 fős lengyel kontingens tagjai magyar, cseh és szlovákiai kollégáikkal és magyar katonákkal látnak el közös járőrszolgálatot. A lengyel határőrök saját egyenruhájukat, fegyverüket viselik, saját szolgálati gépkocsijukat is használják, és a többi külföldi egyenruháshoz hasonlóan V4 feliratú karszalagot hordanak.

A visegrádi országokból érkezett rendőrök és határőrök feladata a határátkelőhelyek közötti biztonsági határzárral védett zöldhatár őrzése, gyalogos, illetve gépkocsizó járőr- és figyelőszolgálat ellátása, valamint a határtól távolabb végzett ellenőrzések támogatása. Intézkedni magyar rendőri felügyelettel, a magyar jog alapján tudnak. A külföldi rendőrök - a szolgálati feladatok függvényében, váltásokban - 12 órás szolgálatban hajtják végre feladataikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk