Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2023. Március 27. 16:19, hétfő | Helyi

Megválasztották az év borait Dombóváron

Megválasztották az év borait Dombóváron

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár borversenyének ünnepélyes eredményhirdetésén vett részt Pintér Szilárd polgármester március 25-én a Dombóvári Művelődési Házban.

A résztvevőket Páldi Ede, az egyesület elnöke köszöntötte, majd ismertette a harminckét borász hetvenöt leadott bormintáját. Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóváron kívül, tíz járási borász és tíz pécsi Bacchus Borklub tag nevezett a megmérettetésen. A leadott minták magas minőségét bizonyítja, hogy 34 bor érdemelt arany minősítést, 26 ezüstöt és 15 bronzot.

Kovács János, a bíráló bizottság elnöke elmondta, a nevezett borok minősége kiváló, a tavalyi év szőlőtermésének kedvezett az időjárás, a leadott nedűk letisztultak és tökéletes ízharmóniával rendelkeznek.

A minősítéseket és az aranyérmeket Páldi Ede elnök adta át, s minden bornál ismertette a jellemzőit a közönségnek. Az év bora díjakat Pintér Szilárd polgármester adta át 1-1 kupa kíséretében, melyet Dombóvár Város Önkormányzata ajánlott fel.
Az év fehérbora a Boda-Tevesz Családi Pincészet vegyes fehérbora érdemelte ki, az év rozé bora címet Csiszár László vegyese nyerte el, az év vörösbora díjat Pálfalvi Roland shirazával vihette haza.

Az eredményhirdetést követően szerény vendéglátással és bordalokkal készült az egyesület, majd Kiss András zenélt a közönségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 10:00, csütörtök | Helyi

Változik a dombóvári gyermekorvosok rendelési ideje a nyári szünetben

Tájékoztatás a dombóvári gyermekorvosok rendelési idejéről 2024. június 17-től szeptember 10-ig.

2024. Június 12. 14:13, szerda | Helyi

Újabb elismerés a dombóvári Rozsusa-Bau Kft-nek

Dávid Roland, a Rozsusa-Bau Kft. ügyvezetője nyilatkozott az idei év történéseiről:

2024. Június 11. 10:34, kedd | Helyi

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság Dombóváron

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság rajtolt el a Z2-ben. Ismét egy rangos eseménynek adott otthont Dombóvár.

2024. Június 10. 13:27, hétfő | Helyi

Vihar- és csőtörés kár felszámolásához hívták a dombóvári tűzoltókat hétvégén

Gyalogos forgalmat veszélyeztetett egy kerítésre dőlt fa vasárnap reggel Dombóváron, az Erzsébet utcában. Motoros láncfűrész segítségével szabadították fel a járdát a dombóvári hivatásos tűzoltók.