Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2023. Március 27. 16:19, hétfő | Helyi

Megválasztották az év borait Dombóváron

Megválasztották az év borait Dombóváron

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár borversenyének ünnepélyes eredményhirdetésén vett részt Pintér Szilárd polgármester március 25-én a Dombóvári Művelődési Házban.

A résztvevőket Páldi Ede, az egyesület elnöke köszöntötte, majd ismertette a harminckét borász hetvenöt leadott bormintáját. Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóváron kívül, tíz járási borász és tíz pécsi Bacchus Borklub tag nevezett a megmérettetésen. A leadott minták magas minőségét bizonyítja, hogy 34 bor érdemelt arany minősítést, 26 ezüstöt és 15 bronzot.

Kovács János, a bíráló bizottság elnöke elmondta, a nevezett borok minősége kiváló, a tavalyi év szőlőtermésének kedvezett az időjárás, a leadott nedűk letisztultak és tökéletes ízharmóniával rendelkeznek.

A minősítéseket és az aranyérmeket Páldi Ede elnök adta át, s minden bornál ismertette a jellemzőit a közönségnek. Az év bora díjakat Pintér Szilárd polgármester adta át 1-1 kupa kíséretében, melyet Dombóvár Város Önkormányzata ajánlott fel.
Az év fehérbora a Boda-Tevesz Családi Pincészet vegyes fehérbora érdemelte ki, az év rozé bora címet Csiszár László vegyese nyerte el, az év vörösbora díjat Pálfalvi Roland shirazával vihette haza.

Az eredményhirdetést követően szerény vendéglátással és bordalokkal készült az egyesület, majd Kiss András zenélt a közönségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 12:18, hétfő | Helyi

Hatodszor is Fekete István nyomában

A Fekete István Kulturális Egyesület egy kis csoportja május 23-án Zircre látogatott.

2023. Május 27. 23:04, szombat | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

2023. Május 26. 09:54, péntek | Helyi

Érték-díjban részesítették az Attalai Települési Értéktár Bizottságot

Az értékek megbecsülése, az adott társadalom értékrendjét, világszemléletét tükrözi.

2023. Május 24. 08:00, szerda | Helyi

Megnyílnak a laktanyák kapui gyermeknap alkalmából

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.