Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Május 28. 23:57, szombat | Helyi

Megvalósult a szennyvízkezelés Csikóstőttősön - képgalériával

Megvalósult a szennyvízkezelés Csikóstőttősön - képgalériával

A támogatási szerződés aláírását követő egy éven belül elkészült a település eddigi legnagyobb infrastrukturális beruházása, amely egyben segíti a környezet megóvását is. Az átadóünnepséget május 27-én tartották a Béke utca

Az Európai Unió által is támogatott Új Magyarország Fejlesztési Terv a 2007-2013 közötti fejlesztéspolitikai időszakban számos módon igyekszik biztosítani a Dél-Dunántúli Régióban élők számára a fejlesztési lehetőségekhez való hozzáférést, melynek keretei között került meghirdetésre a DDOP-2009-5.1.4./A „Kistelepülések szennyvízkezelésének fejlesztése” című pályázati kiírás, amelyre Csikóstőttős Község Önkormányzata sikeresen pályázott. A pályázati szakasz lezárásaként az önkormányzat 2010. május 27-én aláírta a település szennyvízkezelésének megvalósítását segítő projekt Támogatási Szerződését a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséggel.

A fejlesztés keretében a projektgazda 562.663.125 Ft-ot költhetett a jogszabályi előírásoknak megfelelő, korszerű, természetbarát szennyvízkezelés megvalósítására. Az összeg 90 %-a uniós támogatás, míg a maradék 10%-a a lakosság és az önkormányzat által közösen biztosított önerő.

Közbeszerzési eljárást követően kiválasztott kivitelező ALISCA BAU Építőipari Zrt. 2010. szeptember 1-jén kezdte meg a munkálatokat. A beruházás során megépült a szennyvíz-csatorna hálózat 9827 méter hosszan (gravitációs gerincvezetékek, nyomóvezetékek és bekötő vezetékek), amelyen négy közterületi átemelő segíti a szennyvíz mozgatását. 362 ingatlannál történt meg a házi bekötés.

A projekt keretében elkészült egy 80 m3/nap kapacitású szennyvíztisztító telep a Béke utca végén. Az eleveniszapos technológiával megtisztított szennyvíz befogadója a falut átszelő Hábi-patak. Jelenleg a hathónapos próbaüzem zajlik, mely során a házi bekötéssel ellátott ingatlanok csatlakozhatnak az elkészült hálózatra, és az általuk kibocsátott szennyvízzel tesztelik a szakemberek a telep szakszerű működését. A próbaüzem befejezése és a végső műszaki átadás szeptember végére várható.

A készülő beruházásról február 28-án és az átadóünnepségről május 27-én készült felvételeinkből összeállított képgalériánk a lenti képre kattintva megnyitható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.