Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2022. Szeptember 16. 10:43, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Negyedik alkalommal ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Negyedik alkalommal ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az ülést Gábor Zoltán r. alezredes, KEF társelnök nyitotta meg és a napirendi pontok ismertetése után tájékoztatta a jelenlévőket a fórumot érintő személyi változásról.

Dr. Szemes Ádám távozását követően Hosszú Sándor Gergely fogja betölteni a koordinátori szerepkört Dombóvár Város Önkormányzata részéről a fórum egyhangú támogatásával.

Gyarmati Gyöngyi a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium igazgatóhelyettese értékelte a június 14-én megtartott Kábítószerellenes Világnapi rendezvényüket. Elmondta, hogy mind a pedagógusok, mind pedig a diákok részéről pozitív volt a visszajelzés.
Az elmúlt időszak beszámolóját hallgathatták meg a fórum tagjai, és a kortársképzés folytatásáról is tárgyaltak. A Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban elindult kezdeményezés igen népszerűnek bizonyult, a Dombóvári Rendőrkapitányság tervezi, hogy a másik két városi középiskolában is elindítja a folyamatot, hiszen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikuma részéről felmerült az igény.
Hosszú Sándor Gergely koordinátor ismertette a közelgő Autómentes Nap programját, mely rendezvényen a tudatmódosító szerek kerülnek fókuszba. A rendezvény vendége lesz dr. Zacher Gábor.

Gábor Zoltán r. alezredes társelnök tájékoztatta a tagokat arról, hogy szeptember 1-jétől három iskolában (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum Dombóvár, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola Gyulaj, Kaposszekcsői Általános Iskola) kezdte meg szolgálatát iskolaőr.

Végezetül a fórum egyhangú döntése értelmében kampányt indítanak az elektromos cigaretta negatív hatásairól, amely súlyos egészségkárosodást okozhat a fiatalnak az ismeretlen, bevizsgálatlan és megbízhatatlan összetételű, nagyon magas nikotin tartalmú termék.

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 07. 09:00, péntek | Helyi

Pályázati lehetőség a „Bursa Hungarica” ösztöndíjra

A pályázatok beadási határideje: 2022. november 3. (csütörtök) 12 óra.

2022. Október 06. 15:00, csütörtök | Helyi

Megnyílt Kigyós Sándor és Kigyós Borbála Újra együtt című kiállítása

Október 1-jén Nagy T. Katalin Németh Lajos-díjas művészettörténész nyitotta meg Kigyós Sándor (1943-1984) szobrászművésznek és leányának, Kigyós Borbála képzőművész, designernek első közös, Újra együtt című kiállítását.

2022. Október 06. 11:00, csütörtök | Helyi

Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) több mint 15 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját.