Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Szeptember 16. 10:43, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Negyedik alkalommal ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Negyedik alkalommal ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az ülést Gábor Zoltán r. alezredes, KEF társelnök nyitotta meg és a napirendi pontok ismertetése után tájékoztatta a jelenlévőket a fórumot érintő személyi változásról.

Dr. Szemes Ádám távozását követően Hosszú Sándor Gergely fogja betölteni a koordinátori szerepkört Dombóvár Város Önkormányzata részéről a fórum egyhangú támogatásával.

Gyarmati Gyöngyi a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium igazgatóhelyettese értékelte a június 14-én megtartott Kábítószerellenes Világnapi rendezvényüket. Elmondta, hogy mind a pedagógusok, mind pedig a diákok részéről pozitív volt a visszajelzés.
Az elmúlt időszak beszámolóját hallgathatták meg a fórum tagjai, és a kortársképzés folytatásáról is tárgyaltak. A Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban elindult kezdeményezés igen népszerűnek bizonyult, a Dombóvári Rendőrkapitányság tervezi, hogy a másik két városi középiskolában is elindítja a folyamatot, hiszen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikuma részéről felmerült az igény.
Hosszú Sándor Gergely koordinátor ismertette a közelgő Autómentes Nap programját, mely rendezvényen a tudatmódosító szerek kerülnek fókuszba. A rendezvény vendége lesz dr. Zacher Gábor.

Gábor Zoltán r. alezredes társelnök tájékoztatta a tagokat arról, hogy szeptember 1-jétől három iskolában (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum Dombóvár, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola Gyulaj, Kaposszekcsői Általános Iskola) kezdte meg szolgálatát iskolaőr.

Végezetül a fórum egyhangú döntése értelmében kampányt indítanak az elektromos cigaretta negatív hatásairól, amely súlyos egészségkárosodást okozhat a fiatalnak az ismeretlen, bevizsgálatlan és megbízhatatlan összetételű, nagyon magas nikotin tartalmú termék.

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.