Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2011. Július 19. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Négymilliárdot kapnak a baromfitenyésztők

Négymilliárdot kapnak a baromfitenyésztők

A baromfiágazat állatjóléti támogatásainak feltételeiről szóló új jogszabály július 17-től hatályos. A rendeletmódosítás értelmében négymilliárd forintos forráshoz jutnak a tenyésztők.

Négymilliárd forintos nemzeti támogatáshoz jutnak a baromfitenyésztők 2011-ben. A július 17-től hatályos jogszabály értelmében negyedévente igényelhetőek támogatási kérelmek. A rendeletmódosítás hozzájárul az ágazat versenyképességének növekedéséhez, továbbá a tenyésztők kiszámíthatóbb jövedelemhez jutnak, míg a fogyasztók biztonságosabb termékeket vásárolhatnak. A 2013. december 31-ig fenntartható, az Európai Bizottság által jóváhagyott állatjóléti támogatás elősegíti az ágazat stabilizációját, emellett hozzájárul a vidéki munkahelyek megőrzéséhez.

A régi jogszabály értelmében a Belföldi Termékosztályozási Rendszer (BTO) számaival látták el a baromfiféléket. A BTO megszűnésével a rendszert más módon kellett kiváltani. A számmal ellátott támogatható baromfifélék meghatározását, a szárnyasokra vonatkozó pontos magyarázat váltja fel. A támogatott szárnyasok köre nem változik.

A támogatási kérelmet 2011. augusztus 31-ig kell benyújtani.

A jogszabály teljes szövege elérhető a kormány.hu oldalon.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 19:01, szombat | Belföld

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon - közölte honlapján a rendőrség szombaton.

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt