Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2022. November 14. 15:12, hétfő | Belföld

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Mehringer Szabolcs talált rá a kutyasétáltatás közben eltűnt kislányra, aki a szabadban töltötte az éjszakát.

Zora a kutyájával játszott az udvaron, ám az állat elszökött. A kislány követte egy darabig, de eltévedt a ködben. Az egész környék megmozdult, hogy megtalálják, ám a sűrű köd az ő dolgukat is nagy mértékben megnehezítette, több száz civil, speciális keresők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is kereste, ám aznap nem sikerült megtalálni. Mint később kiderült, egy fa alatt bújt meg, ott töltötte az éjszakát.

Mára felszállt a köd, az átfagyott kislány pedig kiült egy tisztásra, hogy átmelegedjen, ennek köszönhetően vette észre a levegőből Mehringer Szabolcs, aki siklóernyővel szállt fel nem sokkal azelőtt, a péri relülőtérről. A 6 éves kislány 10 kilómétert gyalogolt egyedül.

"Nekem is van egy hatéves gyermekem, átéreztem, min mennek keresztül a szülők. Már tegnap este megbeszéltük a siklóernyős társaimmal, hogy reggel felszállunk. Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik. Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" – mondta a Blikknek Mehringer Szabolcs.

Fotó: Police.hu, Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 13:15, szerda | Belföld

Gyakorlatilag mindenki elköltött mindent a SZÉP kártyájáról

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő \"alvópénzeket\" - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdai közleményében Túri Anikó közigazgatási államtitkár.

2023. Június 07. 13:13, szerda | Belföld

Visa: a külföldre utazó magyarok 83 százaléka bankkártyával fizet

Idén külföldre a magyarok 32 százaléka tervez utazni, közülük 83 százalék jelezte, hogy utazása során bankkártyával vagy okos eszközzel kíván fizetni - mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

2023. Június 07. 13:08, szerda | Belföld

Közlekedési államtitkár: közel 32 milliárd forintot fordítottak a hazai közúthálózat megújítására

Az elmúlt időszakban közel ezer kilométernyi országút és több mint 160 kilométer mellékút újult meg közel 32 milliárd forint értékű beruházás segítségével.

2023. Június 07. 09:31, szerda | Belföld

Katasztrófajelenetek Tolnában, sárfolyam sodorta el az autókat

Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután.