Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2022. November 14. 15:12, hétfő | Belföld

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Mehringer Szabolcs talált rá a kutyasétáltatás közben eltűnt kislányra, aki a szabadban töltötte az éjszakát.

Zora a kutyájával játszott az udvaron, ám az állat elszökött. A kislány követte egy darabig, de eltévedt a ködben. Az egész környék megmozdult, hogy megtalálják, ám a sűrű köd az ő dolgukat is nagy mértékben megnehezítette, több száz civil, speciális keresők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is kereste, ám aznap nem sikerült megtalálni. Mint később kiderült, egy fa alatt bújt meg, ott töltötte az éjszakát.

Mára felszállt a köd, az átfagyott kislány pedig kiült egy tisztásra, hogy átmelegedjen, ennek köszönhetően vette észre a levegőből Mehringer Szabolcs, aki siklóernyővel szállt fel nem sokkal azelőtt, a péri relülőtérről. A 6 éves kislány 10 kilómétert gyalogolt egyedül.

"Nekem is van egy hatéves gyermekem, átéreztem, min mennek keresztül a szülők. Már tegnap este megbeszéltük a siklóernyős társaimmal, hogy reggel felszállunk. Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik. Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" – mondta a Blikknek Mehringer Szabolcs.

Fotó: Police.hu, Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 08:03, vasárnap | Belföld

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó nyerőszámai

2023. Február 05. 07:59, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

2023. Február 05. 07:56, vasárnap | Belföld

Tállai András: a héten dupla nyugdíjat utal a kormány

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték.

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.