Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2011. Július 18. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Nincs még engedélye a Szigetnek

Nincs még engedélye a Szigetnek

Bár a Sziget Fesztivál a szervezők szerint minden előírásnak megfelel, a rendezvény, benne egy körülbelül harmincméteres torony, a mai napig nem kapott hatósági engedélyt – írja a Magyar Nemzet.

Újbuda jegyzőjétől várják a Sziget Fesztivál megrendezéséhez szükséges engedélyeket, amelyeket még a hatóság vizsgál – tudta meg a lap Benis Dánieltől, a 2011. augusztus 10-től 15-ig, az óbudai Hajógyári-szigeten a napi több tízezres látogatóval számoló rendezvény háttértechnikai vezetőjétől. Elmondta: még nincs meg minden engedély.

A napokban harangozták be, hogy a fesztivál egyik kiemelt helyszíne lesz az a 30 méter magas „szupertorony”, amelynek kivitelezését a Vodafone mobilszolgáltató finanszírozza. Az ismertetett elképzelések szerint a fesztivál idején egy tíz emelet magas toronykomplexum áll majd a Hajógyári-sziget középpontjában. Itt többek között „DJ-pörgést, digitális Kánaánt” kínálnak a szórakozni vágyóknak – írja a hétfői Magyar Nemzet, melyből további információkat is megtudhat. (da)

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 19:01, szombat | Belföld

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon - közölte honlapján a rendőrség szombaton.

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt