Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 04. 09:00, csütörtök | Helyi

Nyári napközis tábort szervezett az atlétikai egyesület

Nyári napközis tábort szervezett az atlétikai egyesület

A DOVASE a hatodik nyári napközis tábort rendezte meg a Szuhay Sportcentrumban

Kiváló lehetőség volt az egyesületben sportoló fiatalok számára, hogy egy emlékezetes hetet töltsenek el együtt és gyakorolják az atlétika sportágat. A délelőtti edzések a sportágunk különböző ágaira épült, dobtunk, ugrottunk, gátaztunk, futottunk, mindezt sok-sok játékkal, vidám hangulatban. Legfontosabb célunk az atlétika megszerettetése és a csapatépítés volt – foglalta össze Halmainé Horváth Katalin edző.

A délutáni edzések alkalmával mozgásos játékokkal, versenyekkel készültünk: vizes Exatlon-pályát építettünk, amelynek a nagy melegben óriási sikere volt. Gyorsasági rollerversenyt rendeztünk a Szigeterdőben. Kölyökatlétikaversenyt hirdettünk korosztályonként, amelyen 5 versenyszámban mutathatták meg a gyermekek ügyességüket, uszodában is voltunk és végül számháborúzni is megtanultak a táborozók.

A hét egyik igazán emlékezetes pillanata volt, amikor versenyző korú atlétáink – akik pár éve ugyancsak a táborozók között voltak - bemutatót tartottak. Lakatos Lamm Bence, Tobler Peti, Gál Zsófi és a többi tehetséges fiatal atlétánk megmutatták a magasugrás, távolugrás, gerelyhajítás fortélyait. A kicsik tátott szájjal nézték, tapsviharral jutalmazták a nagyokat.

A programok jó hangulatban zajlottak, a játékok alkalmával a gyermekek megtapasztalták a versengés és a sportszerűség fontosságát. A sport mellett atlétikával, olimpiával kapcsolatos vetélkedőket, kvízjátékokat szerveztünk, kézműveskedtünk.

A DOVASE nyári tábora remek alkalom volt, hogy a gyermekek összekovácsolódjanak és élvezzék a mozgás, a sportolás örömét.

Címkék: DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.

2024. Július 15. 14:11, hétfő | Helyi

Egy tucat közlekedési baleset történt Tolna vármegye útjain július második hétvégéjén

Tolna vármegyében az elmúlt 72 órában négy sérüléses és nyolc anyagi káros baleset történt. A balesetekben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

2024. Július 15. 11:25, hétfő | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kovács Sándor az Agrár-Béta Kft. volt tagja életének 89. évében elhunyt.