Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2023. Május 16. 10:31, kedd | Helyi

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz a Selénia Rallyn

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz a Selénia Rallyn

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz május 13-án a XXII. Alfa Romeo Club Magyarország – Selénia Rally közúti országos megmérettetés keretében Dombóváron, Gunarasban.

Tolna és Baranya vármegyék történelmi, természeti és kulturális kincseivel ismerkedtek a résztvevők, miközben 150 km-t tettek meg Sásdot, Mánfát, Máré várát, Abaligetet, Orfűt, Szászvárt, Bikalt, Alsómocsoládot érintve.

Pintér Szilárd polgármester és a képviselő testület tagjai is részt vettek a megnyitón Takács Ákossal, az ALFA ROMEO CLUB Magyarország Egyesület elnökével, valamint Tiegelmann Péterrel, a Hotel Európa ügyvezetőjével együtt.

Pintér Szilárd polgármester elmondta, nagy örömmel csatlakozott Dombóvár a programhoz, óriási megtiszteltetés, hogy az esemény házigazdái lehetnek.

„Büszkeséggel tölt el, hogy idén több regionális és országos esemény helyszíne lehet városunk. Mindezek mellett három 50 éves évfordulót ünnepel Dombóvár. A Gunarasi városrész ötven évvel ezelőtt épült, melyre egész rendezvénysorozattal készülünk, ennek első állomása, hivatalos megnyitója a mai verseny, találkozó.

Idén, május 20-án a Kossuth-szoborcsoport Szigeterdőben történő felállításának és a városrész kerek évfordulójának megünneplésére készülnek. Retro hétvége, Rock Majális várja az érdeklődőket. A nyári programok zárásaként pedig a dombóvári úszóegyesület megalakulásának szintén 50 éves évfordulójáról emlékezünk meg” - tette hozzá.

Minden elindult versenyző teljesítette a távot és a feladatokat. Az eredményhirdetésen már Kerényi Zsolt alpolgármester adta át Dombóvár ajándékait számos különdíj mellett.

2023-ban a verseny dobogósai:
🏆1. Sarkadi Tamás és csapata 76-os rajtszámmal
🏆2. Papp Imre Roland és csapata 22 rajtszámmal
🏆3. Gönci Csaba és csapata 40-es rajtszámmal

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 13:53, hétfő | Helyi

Zöld sört mutattak be a dombóvári eszperantisták

Az eszperantó színe a zöld (eszperantócsillag, eszperantó zászló, eszperantó jubileumi szimbólum). A dombóvári eszperantisták ezzel a gesztussal próbálják ismertebbé tenni az eszperantót, nemcsak Dombóváron.

2023. Június 04. 09:37, vasárnap | Helyi

Több mint hétezer résztvevővel zárult a Kihívás Napja Dombóváron

Az oktatási, nevelési intézmények, sport- és civil szervezetek is aktív részesei voltak az eseménynek.

2023. Június 02. 09:24, péntek | Helyi

Bajnok lett az U19-es csapat

A tavalyi évben fájó módon elbukott aranyat, idén már néhány fordulóval a bajnokság vége előtt elhódította a Tolna vármegyei bajnokságban a Dombóvári Focisuli Egyesület U19-es csapata.

2023. Június 01. 09:26, csütörtök | Helyi

Dombóvár Város Önkormányzatának tájékoztatója

Dombóvár Város Önkormányzata három pályázatot nyújtott be. Az Ady Endre utca egy, míg a Fő utca két szakaszként nyert el mintegy 1,2 milliárd forint támogatást.