Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

„Nyuszikupa” elnevezéssel tartott kölyökatlétika versenyt a Dombóvári Vasutas Atlétika és Szabadidő Egyesület. Az áprilisi nyárnak köszönhetően szikrázó napsütésben került megrendezésre a program.

A DOVASE 5 iskolában működtet Kölyökatlétika csoportokat, ahol játékos formában ismerkednek az alsós gyermek a sportág alapjaival. Az verseny alkalmával lehetőségük volt az „atlétapalántáknak” megmutatni az edzéseken tanultakat, vidáman, aktív mozgással tölteni 90 percet.

Az U10-es korosztályú gyermekek sprintfutásban, ugró-kerülő ügyességi futásban, kislabdahajításban, helyből távolugrásban és 400 méteres síkfutásban indulhattak, míg az U12-es versenyzők sprint-gát futásban, medicinlabda lökésben, sípoló labda hajításban, távolugrásban és 600 méteres síkfutásban.

A versenyszámokat, mintegy 150 gyermek teljesítette. Az egyesület hitvallása szerint ebben a korosztályban nem az eredmény a fontos. Közös céljuk, hogy megszerettessék a mozgást, az atlétikát és a sokoldalú mozgásformának köszönhetően jó alapokat adjanak a későbbiekre.

Az esemény lebonyolításában óriási csapatmunka és összefogás mutatkozott az egyesület és az atlétikát szerető emberek részéről, hiszen a város testnevelője Kutas Erika és nyugdíjas testnevelői, Révész Mária, Miszlai József, Dékány István, valamint az egyesület edzői, Tarr Imre, Fazekas Gáspár, Lakatos-Lamm Viktória, Halmainé Horváth Katalin, továbbá csoportvezetői és a versenyző korú atlétái és szüleik maximális segítséget nyújtottak.

A gyermekek az eredményhirdetés alkalmával egységesen oklevelet, matricát és jutalom csokit kaptak, majd egészséges falatokat fogyaszthattak. Támogatók: Kovács Szilvia, valamint Cserép Imre, IMOBAU Kft.

Az atlétika „A SPORTOK KIRÁLYNŐJE”, örök sportág, és minden mozgás alapja. Változatos, tele lehetőségekkel, hiszen minden gyermek megtalálja a számára legelőnyösebb mozgásformát, így választhat, hogy dobni szeretne, ugrani, illetve futni rövidtávon vagy közép-illetve hosszabb távon.

A gyermekek egész életre szóló edzettséget kapnak, miközben egészséges fiatalokká válnak és barátságokat kötnek, élményekkel gazdagodnak, megtanulnak küzdeni, kitartani. Ezt az egyesület mottója is hűen tükrözi: „HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!”

Címkék: DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 10:00, csütörtök | Helyi

Változik a dombóvári gyermekorvosok rendelési ideje a nyári szünetben

Tájékoztatás a dombóvári gyermekorvosok rendelési idejéről 2024. június 17-től szeptember 10-ig.

2024. Június 12. 14:13, szerda | Helyi

Újabb elismerés a dombóvári Rozsusa-Bau Kft-nek

Dávid Roland, a Rozsusa-Bau Kft. ügyvezetője nyilatkozott az idei év történéseiről:

2024. Június 11. 10:34, kedd | Helyi

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság Dombóváron

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság rajtolt el a Z2-ben. Ismét egy rangos eseménynek adott otthont Dombóvár.

2024. Június 10. 13:27, hétfő | Helyi

Vihar- és csőtörés kár felszámolásához hívták a dombóvári tűzoltókat hétvégén

Gyalogos forgalmat veszélyeztetett egy kerítésre dőlt fa vasárnap reggel Dombóváron, az Erzsébet utcában. Motoros láncfűrész segítségével szabadították fel a járdát a dombóvári hivatásos tűzoltók.