Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Június 29. 22:27, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

A Magyar Egészségügy Napjához közeledve június 27-én tartották meg a Semmelweis-napot a helyi Szent Lukács Kórházban.

A 2003-ban felavatott Maria Mater dei-kápolnában rendezett ünnepségen a hagyományokat követve bemutatkozott egy szakmai osztály, átadták a kitüntetéseket és elbúcsúztak a nyugdíjba vonuló kollégáktól.

201 éve született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, akinek a tiszteletére 1992 óta tartják meg hazánkban július 1-jén a Semmelweis-napot, azaz a Magyar Egészségügy Napját.
Ebből az alkalomból a térség járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátását végző egészségügyi intézmény igazgatója mondott köszöntőt a dolgozóknak. Dr. Kerekes László a tervezett fejlesztésekről szólva kiemelte, hogy reményei szerint 2019 végéig meg fog újulni a szülőszoba, ahol családbarát környezetet alakítanak ki.
Idén a szakmai előadások során a sebészeti és a traumatológiai osztály mutatkozott be. A szakma élére helyben egy hónappal ezelőtt egy új osztályvezető főorvos került, ő és egy újonnan érkezett sebész kollégája mutatta be azt a modern műtéti technikát, amit nemrégiben vezettek be.
A Szent Lukács Kórház menedzsmentjének tagjai előbb dr. Szőke Katalinnak, a pszichiátriai szakrendelő és gondozó vezetőjének nyújtották át a főorvosi kinevezéséről szóló iratot, majd elismeréseket adtak át. „Az év orvosa”-díjat dr. Szabó Tamás, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály vezető főorvosa érdemelte ki, míg „Az év ápolója”-kitüntetést a 37 éve a manuális mátrix osztályon dolgozó Szeliné Berta Mária vehette át.
Az egyészségügyi intézmény igazgatója a nyugdíjba vonuló munkatársait is elbúcsúztatta.
Az ünnepséget Reiter Gábor trombita- és Kozák Bence András orgonajátéka zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.