Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása - figyelmeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében.

"A családok hamarosan kezükbe vehetik azokat a banki tájékoztatóleveleket, amelyek segítenek az értékálló megtakarítások választásában. Mindenki egy könnyen értelmezhető táblázatban, számszerű példákon keresztül bemutatva láthatja majd, hogy mekkora bevételre tehetett volna szert, ha megtakarítását a biztonságos és magas hozamot adó állampapírokban helyezi el" - fejtette ki Túri Anikó közigazgatási államtitkár a kormány döntése kapcsán.

Az államtitkár kiemelte: a kormány elkötelezett a családok védelme és a pénzügyi edukáció mellett, ezért ösztönözni és segíteni kívánja a háztartásokat, hogy megtakarításaikat értékálló eszközökbe fektessék. A szankciós infláció miatt a lakosságnál lévő mintegy 7 ezer milliárd forintnyi látra szóló bankbetét értékállóságának megőrzése kiemelten fontos. Annak érdekében, hogy mindenki számára azonos és közérthető információ álljon rendelkezésre, a kormány egységes tájékoztatást írt elő, melyben a banki folyószámla által elért éves kamatbevételt a Kincstári Takarékjegy, a Diszkont Kincstárjegy valamint a Bónusz Magyar Állampapír által elérhető éves bevétellel vethetik össze a családok.

A kormány mindenkit arra biztat, döntsön tudatosan megtakarításairól. A lakossági levél fel fogja hívni a figyelmet, hogy az állampapír-vásárlási lehetőségekről részletes információk a Magyar Államkincstár honlapján elérhetők, állampapír közvetlenül pedig az államkincstárnál vásárolható.

Címkék: bank, tájékoztatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk