Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 30. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Orbán Viktor a helyzet tisztázását ígérte

Orbán Viktor a helyzet tisztázását ígérte

Orbán Viktor miniszterelnök a helyzet tisztázását ígérte Schmitt Pál ügyében, de ennél bővebbet nagyon nem mondott.

A miniszterelnök ma reggel a Magyar Rádióban azt közölte, Schmitt Pálra bízza a döntést azzal kapcsolatban, hogy lemond-e vagy továbbra is Magyarország köztársasági elnöke marad azt követően, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa tegnap elvette tőle a doktori címet. A miniszterelnök megismételte, hogy a köztársasági elnök személye szent és sérthetetlen.

A Semmelweis Egyetem szenátusa csütörtök este döntött arról, hogy visszavonja Schmitt Pál 1992-ben megszerzett kisdoktori címét. Orbán Viktor a Magyar Rádióban arról is beszélt, hogy a Fidesznek nincs az országtól elválasztható saját érdeke vagy sikere, a Fidesz akkor sikeres, ha az ország is az. Mint mondta, ezt gondolták akkor is, amikor megalakultak - ezt annak apropóján mondta a miniszterelnök, hogy huszonnégy évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alakult meg a Fidesz.

A kecskeméti Mercedes-gyár megnyitása az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikere Magyarországnak a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor a több nagy német cég vezérkarával folytatott tárgyalásaira kitérve azt mondta, ezek a vállalatok hosszú távra terveznek Magyarországgal. Szinte mindegyik világcéggel beszéltek további fejlesztésekről. Orbán Viktor szerint Magyarországnak nemcsak az autóiparban, hanem általában véve is termelési központtá kell válnia. A bajban lévő európai gazdaság egyetlen módon tud megújulni: akkor, ha versenyképessé válik a világ más részeivel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár