Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2016. November 24. 08:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Összemérték tudásukat a tűzmegelőzési szakemberek

Összemérték tudásukat a tűzmegelőzési szakemberek

A Kosztolányi Péter tű. őrnagy (Paks), Sebestyén György tű. őrnagy (Szekszárd) és Gillich Norbert tű. főhadnagy (Dombóvár) alkotta Tolna megyei csapat az ötödik helyen végzett a szakmai vetélkedőn.

Ötödik helyezést ért el Tolna megye csapata az Országos Tűzmegelőzési Szakmai Vetélkedőn.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete harmadik alkalommal tartotta meg az Országos Tűzmegelőzési Szakmai Vetélkedőt a katasztrófavédelmi szervek hatósági feladatokat ellátó állománya részére. Az esemény november 21-én és 22-én a balatonföldvári Hotel Jogarban zajlott.

A húsz katasztrófavédelmi igazgatóságon, valamint a kirendeltségek tűzmegelőzési szakterületein dolgozó munkatársak megyénként három fővel vettek részt a vetélkedőn. A kétévenként szervezett megmérettetésen az igazgatóságokon előzetesen megtartott felméréseken legjobbnak bizonyult szakemberek képviselték az állományt.

A versenyt megnyitó Érces Ferenc tű. ezredes, a főigazgatóság tűzmegelőzési főosztályának vezetője már az elején gratulált a részvevőknek, hiszen mint mondta, akik jelen vannak, már megnyerték a helyben megrendezett vetélkedőt, vagy őket ítélték legalkalmasabbnak arra, hogy megyéjüket képviseljék. Elmondta, az idei versenyen a szervezők a gyakorlati feladatokra helyezték a hangsúlyt.

Az első nap megoldandó egyéni versenyfeladatok során a résztvevők két harminckérdéses tesztsort töltöttek ki, amelyek az általános tűzvédelmi jogszabályokra vonatkozó ismereteket tárták fel. Majd egy négy kérdésből álló feladatsor következett egy kéménytüzet követő eljárás lefolytatásáról, piacfelügyeletről, illetve a tűz- és hibaátjelzés fogadásáról. Az első nap utolsó feladatában virtuális tűzvédelmi ellenőrzést tartottak a versenyzők, amely során kivetített képek alapján kellett a hiányosságokat megállapítani és jogszabályba ütköztethető módon leírni.

A vetélkedő második napján a csapatok mérték össze tudásukat, egy építési engedélyezési tervdokumentáció hibáit kellett megtalálniuk.

A vetélkedőn megjelent Heizler György ny. tű. ezredes, a Védelem – Katasztrófavédelmi Szemle főszerkesztője, aki különdíjat ajánlott fel az egyéni győztesnek. A vetélkedő lezárása után a versenyfeladatok kivonata megjelenik a Védelem online felületén, ahol mindenki következmények nélkül tesztelheti tudását.

A vetélkedő zárásaként dr. Vass Gyula tű. ezredes, a megelőzési és engedélyezési szolgálat vezetője gratulált az eredményekhez, majd átadta a legjobb helyezésekért járó okleveleket és tárgyjutalmakat. Az ezredes beszédében fontosnak tartotta a napi feladatvégzéshez szükséges tudás naprakészen tartását. Kiemelte továbbá, hogy a tűzmegelőzés alapja a létesítési és használati tűzvédelmi szabályok betartása és betartatása, illetve a rendszeres tűzvédelmi hatósági ellenőrzések hatékony végrehajtása, amelynek elsődleges célja a gazdálkodó szervezetek jogkövető magatartásának elősegítése a magasabb tűzbiztonsági szint elérése érdekében.

A versenyfeladatok értékelése alapján az ország legjobb csapataként Bács-Kiskun megye csapata vehette át a vetélkedő vándorkupáját. A második helyezést Vas megye, míg a harmadik helyet Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata érte el. Egyéniben Gabóczi Tibor tű. őrnagy (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) nyerte meg a vetélkedőt. A második helyet Wicker Balázs tű. őrnagy (Bács-Kiskun megye) szerezte meg. A harmadik helyen holtversenyben Csűrös Richárd tű. főhadnagy (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és dr. Gelencsér András tű. őrnagy (Somogy megye) végzett.

A Kosztolányi Péter tű. őrnagy (Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség), Sebestyén György tű. őrnagy (Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség) és Gillich Norbert tű. főhadnagy (Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség) alkotta Tolna megyei csapat az ötödik helyen végzett a szakmai vetélkedőn. Gratulálunk az elért eredményhez!

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

2022. Január 18. 15:58, kedd | Helyi

Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével! - Újabb kéménytüzek a megyében

Dunaföldváron egy lakóházban, Dalmandon egy melléképületben csaptak fel a lángok hétfőn. Két kéménytűz mellett még a viharos szél miatt vonultak a tűzoltók leszakadt faágakhoz, kidőlt fához.

2022. Január 17. 14:34, hétfő | Helyi

Cseh Tamásra emlékeznek a Magyar Kultúra Napján

2022. január 22-én lenne 79 éves a kezdetekkor festőművészi pályával kacérkodó fiatalember, aki később gitáros-énekes előadóként, „Dalnokként” vált ismertté egy ország számára.

2022. Január 15. 08:00, szombat | Helyi

A hónap műtárgya

Az idei évtől a dombóvári Fekete István Múzeum is elindítja a „Hónap műtárgya” című sorozatát.