Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. November 04. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Őszi zsongás Dombóváron

Őszi zsongás Dombóváron

Október 28-ra „Őszi zsongás” címmel hirdetett zenés-sportos-szórakoztató családi programot a városban lakó gyerekeknek és szüleiknek a település önkormányzata.

A Pécsről érkezett mazsorettek a Dombóvári Zenész Egyesület muzsikájának kíséretében masíroztak a belvárosi Ady Pékségtől a Pannónia, a Bezerédj és Katona József utcán át a Szuhay Sportcentrumig. A felvonulók az útvonal több pontján is megállták azért, hogy látványos műsorukkal felhívják a környéken lakók figyelmét az „Őszi zsongás” címet viselő szabadidős rendezvényre. Eközben a kosárlabda csarnokban már szép számmal gyülekeztek azok az érdeklődők, akik különböző hirdetésekből már korábban tudomást szereztek a változatosnak és színesnek ígérkező programokról. A helybeli famíliák ifjabb és idősebb tagjainak is kellemes elfoglaltságot ígértek a szervezők. A gyerekek a Kapos-hegyháti Natúrpark kalandparkját próbálhatták ki. Az óvodások tíz olyan feladatot teljesíthettek, melyek során az említett natúrpark területén és 14 településén lévő természeti, épített és kulturális értékeket, valamint a néphagyományokat, a térségben született, itt alkotó és az átlagosnál jóval magasabb színvonalú közéleti-, tudományos-, művészeti- és sporttevékenységükkel hazai, illetve nemzetközi hírnevet szerzett embereket ismerhették meg. A kalandpark egyes állomásait egy ötletbörzén történt kiválasztást követően dr. Kiss Gábor natúrparki szakértő irányításával lelkes önkéntesek kivitelezték. Ők a helyszínen is jelen voltak azért, hogy segítsék az apró lányokat és fiúkat a próbák sikeres végrehajtásában. Többek kötött annafürdői horgászat, Sánci-tetői régészkedés, Kapos-menti mocsárátkelés, dúzsi pincekirándulás és a dombóvári Hírességek útjának bejárása során szerezhettek útlevelükbe igazolásokat a csöppségek, akik megkóstolhatták a natúrparki gyógynövényekből készített teákat, felülhettek a szerencsekerékre és célba is dobhattak. Aki valamennyi matricát begyűjtötte, az a Kapos-hegyháti Natúrpark területén termett almát és Kapos-folyóból kiszedett agyagbabát kapott ajándékba.
A színpadra a gyermekdalokat előadó Alma Együttes tagjai léptek, akik vidám muzsikájukkal és énekükkel táncra perdítették a gyerekeket és szüleiket is.
Az „Őszi zsongás” program résztvevői a hangulatos koncertet követően tombolasorsoláson vettek részt, a szerencsések értékes jutalmakkal gazdagodva térhettek haza.

A Kreatív Dombóvár-programsorozatba tartozó rendezvény az EFOP-3.9.2-16-2017-00047 „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban”-pályázat keretében valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.