Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Szeptember 17. 23:19, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Paksi Atomerőmű: Ellenzi vagy támogatja a magyarok többsége?

Paksi Atomerőmű: Ellenzi vagy támogatja a magyarok többsége?

Nem kér az atomenergiából a magyarok többsége - írja az Origo.hu egy Medián felmérés alapján szerdán. Egy másik, a Paksi Atomerőmű által készíttetett felmérés szerint ugyanakkor a többség támogatja egy új erőmű építését.

Fotó: Rovács Barna

Az Origo internetes hírportál megrendelésére készített Medián felmérés alapján a megkérdezettek 32 százaléka támogatja, 63 százaléka elleni a Paksi Atomerőmű élettartamának meghosszabbítását, új atomerőmű építését a válaszadók 36 százaléka támogatja, 58 százaléka ellenzi. Összességében a lakosság 43 százaléka mindkét javaslatot ellenzi - olvasható a felmérésről közölt írásban.

A Medián felmérése rámutat arra is, hogy a Paksi Atomerőmű megítélésére hatással volt a márciusi fukusimai atombaleset, de az atomenergiával szembeni ellenérzések feltehetően ettől függetlenül is éltek a magyar lakosságban - írja az Origo.

Felkai György, az MVM Csoport - ide tartozik a Paksi Atomerőmű is - kommunikációs vezetője reagálva az Origo írására azt közölte, hogy Paks folyamatosan méri az atomerőművel kapcsolatos lakossági véleményeket. A legutóbbi, augusztusi 1.000 fős reprezentatív mintán végzett, személyes megkérdezésen alapuló felmérés szerint a lakosság 73 százaléka támogatja Paks jelenlegi működését, és 60 százalék az üzemidő hosszabbítását.

Az atomerőmű továbbépítésével kapcsolatos kérdésre a fukusimai atombaleset miatt már csökkent a támogató vélemények aránya, de a lakosság többsége továbbra is támogatja az atomerőmű bővítését - húzta alá az MVM kommunikációs vezetője.

Címkék: Paksi Atomerőmű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben