Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. November 27. 09:08, hétfő | Helyi

Petőfi 200 „Szeptember végén” című kulturális programsorozat zárórendezvény

Petőfi 200 „Szeptember végén” című kulturális programsorozat zárórendezvény

Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Székely Kör és a Dombóvári Művelődési Ház kulturális programsorozatának zárórendezvényét és eredményhirdetését november 23-án tartották.

Örömmel beszélhetünk ismét széles összefogásról.

Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Székely Kör és a Dombóvári Művelődési Ház idén indította el a Petőfi 200 „Szeptember végén" című kulturális programsorozatot, a zárórendezvényre és eredményhirdetésre november 23-án került sor.

Az idén volt 200 éve, hogy Petőfi Sándor megszületett. Az egész országban, a határainkon túl is, számos rendezvényen emlékeztek meg az egyik legnagyobb költőnkről, akinek csak 26 év adatott a földi életből, mégis az egyik legismertebb személyiség a magyar történelemben, a magyar kultúrában.

A szervezők a dombóvári általános és középiskolások részére pedagógusok segítségével találták ki azokat a projekteket, melyekbe az érdeklődő diákok bekapcsolódhattak. A program megálmodói a gyergyószentmiklósi fiatalokat is be kívánták vonni a programba, és megkeresték testvérvárosunk egy-egy általános és középiskoláját azzal az ötlettel, hogy szervezzenek ők is néhány hasonló versenyt, majd jöjjenek el hozzánk Dombóvárra a nyertesek és töltsünk együtt pár napot.

Gyergyószentmiklós részéről a Fogarasy Mihály Általános Iskola és a Salamon Ernő Gimnázium tanulói és tanárai vettek részt az eseményen..

Pintér Szilárd polgármester és dr. Szilágyi Péter helyettes államtitkár gondolatai után került sor a díjátadóra a következő kategóriákban: rajzverseny, szavalóverseny, társasjáték-tervezés, pólótervező verseny, szövegalkotó verseny, Petőfi-kvíz.

Öröm volt megbizonyosodni arról, hogy a mai fiatalok nyitottak a magyar kultúra, a múlt örökségeinek befogadására, nyilván a pedagógusok iránymutatásával, támogatásával értik a költők, írók üzenetét. A legjobb diákok mellett a felkészítő tanárok is elismerésben részesültek.

A gála során számos szavalatot hallhattunk a győztesek előadásában, és az alkotások is megjelentek a vetítővásznon. Igazán le volt nyűgözve a közönség. A rendezvény színvonalát a Hegy együttes és a Keptár zenekar, valamint egy fiatal tehetség Bánkuti Gellért emelte zenei előadásával.

Gratulálunk mindenkinek!

Címkék: Petőfi Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 10:56, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében – március 04–10.

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu.

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.