Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Október 05. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Regionális szolgáltatókká válnak a Volán-társaságok, több vezérigazgató is távozik

Regionális szolgáltatókká válnak a Volán-társaságok, több vezérigazgató is távozik

Hét regionális szolgáltatót alakít ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a 24 Volán-társaságból és ennek nyomán a jelenlegi 24 vezérigazgató is távozik - írja a Népszabadság.

A lap információja szerint az MNV-nél még nem dolgozták ki azt a menetrendet, amelynek alapján a 24 Volán-társaságból hét regionális szolgáltató lesz. Nem dőlt el, hogy a cégeket beolvasztják, összevonják, vagy netán felszámolják, és helyettük újakat hívnak életre.Ha az új struktúra kialakul, akkor egy-egy új regionális vezérigazgatóra legalább három cég jut majd, de elképzelhető, hogy lesz olyan új vezető is, akire öt-hat vállalatot bíznak.

Néhány napja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyértelművé tette, hogy megválik a Volán-társaságok vezérigazgatóitól. A döntést a csúcsszervezet Pozsonyi úti központjában azonnal meghozták, amint az autóbuszos cégek tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lépéssorozat megindításához kiadta a felhatalmazást. Egyelőre mégis mind a 24 Volán-vezérigazgató a helyén van, formálisan ugyanis a döntés joga a céges közgyűléseké. Illúziói senkinek se legyenek: a folyamatnak október 31-ig kell lezárulnia, és az összehívott tulajdonosi gyűléseken nagy vita nem lesz. Az MNV előterjesztése a kizárólagos állami tulajdonban lévő Volánbusz Zrt.-n, illetve a többségi tulajdonban lévő többi Volán-társaságon simán átmegy majd. A vezérigazgatók legfeljebb akkor ússzák meg a kényszerű repülést, ha az MNV valamiért meggondolja magát, és mégsem viszi a közgyűlések elé a személyi változások tervét. Erre azonban a bennfentesek sem fogadnának.

Valószínűbb, hogy az MNV programjának megfelelően a Volán-társaságokat október végén a közgyűlések határozataival pozícióba hozott hét új vezérigazgatóra bízzák. Arra a hét személyre, akik a buszos cégek felügyeletére, vagyonkezelésére, majd tevékenységének későbbi átvételére hivatott regionális szervezeteket irányítják. A cégek és posztok számából kiolvasható: egy-egy regionális vezetőre legalább három cég jut majd. De a hírek szerint valószínű, hogy lesznek, akik mindjárt öt-hat vállalatot is kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során