Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. December 06. 14:33, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

REMÉNY - Advent második vasárnapja

REMÉNY - Advent második vasárnapja

Advent második vasárnapjához kötődve az egész hétvégén színes programok várták a kedves lakosságot és az érdeklődőket.

Pénteken este Fekete Nándor orgonaművész Zene a képekben című koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők, mely rendezvény a Térzene Program keretében valósulhatott meg.

Szombaton a Hangszerelem Stúdiózenekar karácsonyi dalai varázsoltak ünnepi hangulatot a Művelődési Ház előtti téren, a koncertet szintén a Térzene Program tette lehetővé. A koncertet követően pedig hivatalosan is megnyitott az adventi vásár Dombóváron.

Vasárnap a Dombóvári Székely Kör jóvoltából lépett fel a színházteremben László Attila, Kézdivásárhely tehetséges énekese.

A gyertyagyújtás előtt a TM SzC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium és a Dombóvári József Attila Általános Iskola diákjai adtak igen színvonalas műsort a színházteremben.

A Művelődési Ház előtt az advaneti koszorúnál Birtalan József verset mondott, Hecker Márton metodista lelkész mondta el ünnepi gondolatait. A gyertyát Horváth Józsefné és Futó Péter önkormányzati képviselők gyújtották meg.

Az adventi vásárban forralt borral, kézműves termékekkel, méhész termékekkel, kürtős kaláccsal és különféle finomságokkal várták a résztvevőket.

Mindenközben pedig óriási sikernek örvend a telepített jégpálya. Schváb János Öcsi retro slágerekkel adta a talpalávalót. Dombóvárral kapcsolatos kérdések helyes megválaszolásával apró ajándékokat nyerhettek az ügyes játékosok.

Címkék: advent, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

2022. Január 18. 15:58, kedd | Helyi

Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével! - Újabb kéménytüzek a megyében

Dunaföldváron egy lakóházban, Dalmandon egy melléképületben csaptak fel a lángok hétfőn. Két kéménytűz mellett még a viharos szél miatt vonultak a tűzoltók leszakadt faágakhoz, kidőlt fához.

2022. Január 17. 14:34, hétfő | Helyi

Cseh Tamásra emlékeznek a Magyar Kultúra Napján

2022. január 22-én lenne 79 éves a kezdetekkor festőművészi pályával kacérkodó fiatalember, aki később gitáros-énekes előadóként, „Dalnokként” vált ismertté egy ország számára.

2022. Január 15. 08:00, szombat | Helyi

A hónap műtárgya

Az idei évtől a dombóvári Fekete István Múzeum is elindítja a „Hónap műtárgya” című sorozatát.