Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2022. November 16. 14:28, szerda | Helyi

Rendhagyó tárlatvezetés a dombóvári evangélikus templomban

Rendhagyó tárlatvezetés a dombóvári evangélikus templomban

Különleges esemény helyszíne volt a dombóvári evangélikus templom 11. 8-án, Lajta Gábor Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja egy rendhagyó „tárlatvezetést” tartott a megjelenteknek.

A művészről az M5 kulturális csatorna portréfilmet forgat, bemutatva életútját, munkásságát – a készülő film egyik forgatási helyszíne volt Dombóvár evangélikus temploma.

A megjelentek számára emlékezetes marad a festőművész közvetlen, érdekes, ugyanakkor szellemi horizontot feszegető előadása. Az oltárkép közel tíz éve készült, így lehetővé vált, hogy a művész alkotásától kissé eltávolodva, a műértő szemével lássa saját alkotását.

Az alkalom érdekessége, hogy szép számmal voltak jelen a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rajz szakkörös diákjai, akik számára különleges élményt jelentett, hogy a „műhelytitkokról”, az alkotás folyamatának szépségeiről és nehézségeiről is kérdezhették a művészt, aki minden kérdésre készségesen válaszolt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 08:31, csütörtök | Helyi

I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

Rendkívül izgalmas és színvonalas küzdelmeket hozott az I. Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Vetélkedő Dombóváron

2022. November 30. 13:20, szerda | Helyi

Ülésezett az Attalai Értéktár Bizottság

November 22-én az IKSZT épületében találkozott a tagság.

2022. November 29. 13:08, kedd | Helyi

Két személyautó ütközött Dombóváron, a Kórház utcában

A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották november 28-án délelőtt, akik feszítővágó segítségével szabadították ki az egyik jármű utasát a mentőszolgálattal együttműködve.

2022. November 29. 11:05, kedd | Helyi

Újabb adomány a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek

Ezúttal a Magyar Vértanúk (1551-1854) című nagyméretű képet adományozta Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész a város múzeumának.