Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Február 13. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

„Rügyfakasztó” Családi Napra várnak mindenkit

„Rügyfakasztó” Családi Napra várnak mindenkit

Javában zajlanak annak az április 27-re tervezett „Rügyfakasztó” Családi Napnak az előkészületei, amire a település önkormányzata már most invitálja a város lakóit.

Szőlőhegy különböző részein hat-hét helyen ki fogják nyitni présházaikat a szőlősgazdák, ők fogadják majd a program résztvevőit - emelte ki elöljáróban Szabó Loránd polgármester. A felnőttek körében a kulturált borfogyasztást kívánjuk népszerűsíteni, közben a gyerekek játszhatnak, különböző ügyességi próbákat teljesíthetnek és persze gyönyörködhetnek a csodaszép tájban. Az érdeklődők délelőtt 10 órától délután 5 óráig kereshetik fel a pincéket.
Az aktív mozgásra vágyókat kerékpártúrára és -versenyre is várják a szervezők. A Zselic dombjain lévő erdőben jelölik majd ki azt a pályát, melynek az útvonalát az önkormányzati vezető egy többszörös magyar bajnok mountain bike versenyzővel együtt tekert le február 7-én.
- Egy-egy kör várhatóan 2,5 kilométer hosszú lesz, benne két komolyabb emelkedővel - mondta a megmérettetés szakmai és technikai szervezésében segítséget nyújtó Fördős Panni. - A délutáni kerékpártúrán résztvevő felnőtteknek és gyerekeknek rövidebb távot kell teljesíteniük, nekik a biciklizés élményét szeretnénk nyújtani miközben néhány megállóhelyen érdekesnek ígérkező feladatok várnak majd rájuk. A hobbiból sportolók és a profi kerekesek két külön kategóriában hosszabb futamokon indulhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.