Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. Július 01. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Semmelweis Ignácra emlékeztek a Szent Lukács Kórház vezetői és dolgozói a Szűz Mária Mater Dei kápolnában

Semmelweis Ignácra emlékeztek a Szent Lukács Kórház vezetői és dolgozói a Szűz Mária Mater Dei kápolnában

Semmelweis-nap alkalmából minden évben átadják az egészségügy elismeréseit, kitüntetéseit, mindemellett a tárgyévet megelőző évben és az adott évben nyugdíjba vonuló kollégákat köszöntik.

Idén a következő szakemberek munkáját ismerték el kiemelten:
- Dr. Czibola Zsolt - Belgyógyászati mátrix osztály - adjunctusi kinevezés
- Dr. Zsigó István - Sebészeti mátrix osztály - főorvosi kinevezés
- Az év "csapata" kitüntető cím - COVID Intenzív egység
- Az év "csapata" kitüntető cím - COVID Belgyógyászati egység
- MESZK Semmelweis díj - Lőczné Kapus Irén (Szekszárdon került átadásra)

Az ünnepség színvonalát Deli Orsolya és Fenyvesi Gábor műsora emelte.
Dr. Kerekes László főigazgató úr meghívásának eleget téve Pintér Szilárd polgármester beszédet mondott az ünnepségen.
„Az a megtiszteltetés ért, hogy köszöntőt mondhatok Semmelweis Ignác születésének 203. évfordulóján; és együtt ünnepelhetek a magyar egészségügy legfontosabb napján mindazokkal, akik ezekben a különösen nehéz időkben nap, mint nap Semmelweis Ignác szellemisége, elhivatottsága mentén gyakorolják hivatásukat.
Az elmúlt több mint egy évben a világ különös arcát mutatta, a koronavírus-járvány ideje alatt felfordult jól megszokott életünk, kizökkentünk a – visszatekintve – már-már idilli mindennapokból. A múlt esztendőig elképzelhetetlennek tartottam, hogy egyik pillanatról a másikra, egy csapásra megváltozhat életünk. Lelassult az életritmusunk, bezárkóztunk, kiürültek az utcák, néma csendbe burkolóztak az esték, hónapok teltek el egy-egy találkozás között szeretteinkkel.
A kórházakban élet-halál harc folyt, váratlan helyzetekben kellett szörnyű döntéseket hozni, mindeközben emberi drámák folytak le szemeik előtt. A rengeteg túlóra, melyet orvosok, ápolók, kórházi dolgozók, idősgondozók és mentősök vállaltak, több mint emberfeletti teljesítmény. Az egészségügyben, a betegek és idősek ápolásában dolgozók munkája mindig fontos volt, most viszont megtapasztalhattuk, hogy valóban nélkülözhetetlen.
Mindannyiunk nevében köszöntöm mindazokat, akik hivatásukat áldozatkészen és fáradhatatlanul gyakorolják, hálásak vagyunk az embertársaink felé nyújtott kegyelmükért, gyógyulások elősegítéséért, életminőségük javításáért.
Az ünneplés mellett ma emlékezünk is az orvostudósra, akinek önfeláldozása, kitartó harca a gyermekágyi láz ellen életében nem nyerhette el jutalmát. Tragikus halálát végül az a kórkép, a szepszis okozta, amely ellen egész életében küzdött. A betegség ugyan legyőzte, de emlékét nem törölhette el. Nincs olyan család, melynek tagjai között ne lett volna olyan anya, kinek sorsát Semmelweis felismerése és küzdelme ne befolyásolta volna. Az ő munkássága nélkül sokan ma nem lehetnénk itt.
Dombóvár Város Önkormányzata és a magam nevében kívánok Önöknek egy kis nyári felfrissülést, szívből kívánom mindnyájunknak, hogy többé ne kelljen ilyen nehéz időszakon keresztülmennünk. Jó egészséget és megannyi mosolyt kívánok Önöknek szeretteik körében."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!