Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2011. Július 22. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Sok szabálytalanságot követnek el a PB-palackokkal

Sok szabálytalanságot követnek el a PB-palackokkal

Több mint 3500 PB-palacktöltő telephelyet ellenőrzött az Országos Katasztrófa-védelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a rendőrség. A telephelyek csaknem harmadánál találtak szabálytalanságot.

Három hónapon át vizsgálták a palackos gáz forgalmazóit a hatóságok. Baranyában 185 cseretelepet ellenőriztek, hat esetben bírságoltak, 43-szor pedig írásban figyelmeztettek. Az országos statisztika rosszabb a baranyainál. Az ellenőrzött 3531 kereskedőből 898-nál találtak szabálytalanságot. A hatóságok 26 büntetőfeljelentést tettek.

Bakondi György, az Országos Katasztrófa-védelmi Főigazgatóság vezetője kijelentette: feltétlenül erősíteni kell a nagy forgalmazók részéről az alvállalkozókkal szembeni követelménytámasztást, hiszen ők egy legális, jogszerűen működő nagyvállalkozás alvállalkozói. Mint kifejtette: a szerződésüket úgy kellene felülvizsgálni, hogy mindazt a pozitívumot és mindazt a következetes jogkövető magatartást – amit a jelenlevő nagy cégek képviselői követnek – tőlük is megköveteljék, és az alvállalkozói szerződés felmondásra kerüljön, vagy felülvizsgálatra kerüljön.

Szabolcsban a tűzoltók és a vámosok tetten értek egy férfit, aki az autójában lévő, házilag barkácsolt tartállyal töltött fel PB-palackokat. A hatóságok és a nagyobb forgalmazók arra kérik ügyfeleiket, hogy csak biztonsági fóliával ellátott palackot vegyenek. (pr)

hírTV

Címkék: szabálytalanság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.