Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2011. December 20. 13:51, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Sokakat álmukban ölt meg

Sokakat álmukban ölt meg

Megközelítette az ezret helyi idő szerint kedd reggelre a Fülöp-szigetek déli részét sújtó árvíz halálos áldozatainak a száma – közölte a helyi katasztrófavédelem.

A vöröskereszt előző nap 900 főre becsülte az eltűntek számát, de a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, nem lehet tudni, pontosan hány ember tűnt el. A hatóságok elveszítették a fonalat. A legtöbb halálesetet – 579-et – Cagayan de Oro településről jelentették, a második legtöbbet – 279-et – Iliganból. Benigno Aquino államfő kedden ellátogat a katasztrófa sújtotta térségbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a helyzetről.

A Washi trópusi vihar péntek éjjel csapott le Mindanao-szigetre. Rövid időn belül hatalmas mennyiségű eső esett – annyi, mint máskor egy hónap alatt –, ami hirtelen áradásokat idézett elő. Sok embert álmában ölt meg a váratlan természeti csapás. Az árvíz és földcsuszamlások egész falvakat söpörtek el, hidak omlottak össze, és sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni

2022. Június 24. 16:24, péntek | Külföld

Leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken

A német közüzemi hálózati felügyelet vezetője szerint előfordulhat, hogy Oroszország júliusban teljesen leállítja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Külföld

Belgium szabályozza az elektromos rollerek használatát

Belgium szabályozást vezet be július elsejétől az elektromos rollerek használatára a balesetek számának csökkentése, valamint a rendezetlenül leparkolt eszközök okozta bosszúság elkerülése érdekében