Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Július 09. 15:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sokat hallhattuk a tűzoltószerek szirénáit szerdán

Sokat hallhattuk a tűzoltószerek szirénáit szerdán

Hét tűzeset, és egy műszaki mentés izzasztotta meg tűzoltóinkat a szerdai napon.

Tűzesetek:

A Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységeit Gyulajon a Kossuth utcába riasztották a déli órákban, ahol két hektáron foltokban füves cserjés vegetáció égett, amely lábon álló búzát veszélyeztetett. A dombóváriak három szerrel érkeztek a tűzeset helyszínére, egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett tüzet.

Dombóváron, a Gábor Béla utcában parkoló, lángoló személygépkocsihoz riasztották a város tűzoltóit a délután folyamán. A gépjármű tulajdonosa oltotta el a tüzet. Az kiérkező tűzoltó egység adatfelvételezést végzett.

Fél hektárnyi területen egy erdő égett Pakson, a Kölesdi úton, a délelőtt folyamán. A város tűzoltó egységei két fecskendővel és egy vízszállító szerrel vonultak az érintett helyszínre. Két gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével szorították vissza a lángokat.

Délután mintegy négy hektáron égett foltokban tarló és szalmabálák is lángra kaptak Mucsi határában. A tűzhöz a bonyhádi, szekszárdi, sásdi tűzoltók egy-egy fecskendővel, a dombóváriak pedig három szerrel vonultak. Az oltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezette. A helyi gazdák munkagépek segítségével körbetárcsázták a területet. A rajok három gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Egy kigyulladt szénabáláról terjedtek át a lángok délután, egy 120 négyzetméteres, könnyűszerkezetes, palatetős istálló tetejére Decsen, egy volt termelőszövetkezet telepen. Az épületben állatokat nem tartottak. Az tűzesethez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltók az áramtalanítás után két gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat.

Műszaki mentések:

Robogós esett el Szekszárdon, a Palánki hídnál a töltésen, a kora délelőtti órákban. A járműből üzemanyag szivárgott. A műszaki mentéshez riasztott megyeszékhely tűzoltói a mentőknek segédkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.