Városlista
2022. május 23, hétfő - Dezső

Hírek

2020. Július 09. 15:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sokat hallhattuk a tűzoltószerek szirénáit szerdán

Sokat hallhattuk a tűzoltószerek szirénáit szerdán

Hét tűzeset, és egy műszaki mentés izzasztotta meg tűzoltóinkat a szerdai napon.

Tűzesetek:

A Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységeit Gyulajon a Kossuth utcába riasztották a déli órákban, ahol két hektáron foltokban füves cserjés vegetáció égett, amely lábon álló búzát veszélyeztetett. A dombóváriak három szerrel érkeztek a tűzeset helyszínére, egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett tüzet.

Dombóváron, a Gábor Béla utcában parkoló, lángoló személygépkocsihoz riasztották a város tűzoltóit a délután folyamán. A gépjármű tulajdonosa oltotta el a tüzet. Az kiérkező tűzoltó egység adatfelvételezést végzett.

Fél hektárnyi területen egy erdő égett Pakson, a Kölesdi úton, a délelőtt folyamán. A város tűzoltó egységei két fecskendővel és egy vízszállító szerrel vonultak az érintett helyszínre. Két gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével szorították vissza a lángokat.

Délután mintegy négy hektáron égett foltokban tarló és szalmabálák is lángra kaptak Mucsi határában. A tűzhöz a bonyhádi, szekszárdi, sásdi tűzoltók egy-egy fecskendővel, a dombóváriak pedig három szerrel vonultak. Az oltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezette. A helyi gazdák munkagépek segítségével körbetárcsázták a területet. A rajok három gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Egy kigyulladt szénabáláról terjedtek át a lángok délután, egy 120 négyzetméteres, könnyűszerkezetes, palatetős istálló tetejére Decsen, egy volt termelőszövetkezet telepen. Az épületben állatokat nem tartottak. Az tűzesethez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltók az áramtalanítás után két gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat.

Műszaki mentések:

Robogós esett el Szekszárdon, a Palánki hídnál a töltésen, a kora délelőtti órákban. A járműből üzemanyag szivárgott. A műszaki mentéshez riasztott megyeszékhely tűzoltói a mentőknek segédkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 11:58, vasárnap | Helyi

Dombóváron is várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket május utolsó vasárnapján

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 08:46, péntek | Helyi

Terv szerint halad a Színforgó felújítása

Ismét felkereste Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművésznő és Wiedmer-Balipap Zsuzsa a restaurátorokat, akik a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában található alkotást, a Színforgót újítják fel.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél