Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2012. Február 08. 13:41, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Súgnak a Tescónak?

Súgnak a Tescónak?

Újabb eset utal arra, hogy a Tescónál előre tudják, mikor indít ellenőrzéseket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) – írja a Magyar Nemzet.

Az áruházlánc a lap birtokába jutott belső kör e-mailjéből kiderül: már azelőtt figyelmeztették a régiós vezetőket a szerdán esedékes vizsgálatra, hogy annak időpontját az NFH honlapján közzétette volna.

A hanyagul megfogalmazott kör e-mailben arról tájékoztatták a Tesco vezetőit, hogy február 8-án ellenőrzést végez a fogyasztóvédelmi hatóság. Mindez megegyezik azzal a tavaly áprilisi esettel, amikor a multinacionális vállalat budaörsi központjából ugyancsak arról tájékoztatták a hipermarketek vezetőit, milyen vizsgálatokra kerül sor. Ekkor az NFH-nál azzal magyarázták az esetet, hogy honlapjukon minden évben közzéteszik ellenőrzési és vizsgálati programjukat, ami általános jellegű és mindenki számára hozzáférhető.

A mostani esetben a Tesco kör e-mailjének keltezési dátuma február 6., hétfő, míg az NFH honlapjára 7-én, kedden reggel nyolc órakor került fel a szerdán esedékes ellenőrzésről szóló tájékoztató. Mindebből következik, hogy a multinacionális vállalatnál legalább egy nappal korábban tudtak a vizsgálatról.

Arról, hogy a tapasztalatok szerint az NFH-tól kiszivárognak bizonyos információk, Kardeván Endre, a vidékfejlesztési tárca élelmiszerlánc-felügyeleti államtitkára a lapnak korábban kijelentette: „Ígérem, hogy amíg én itt vagyok, s ilyen eset a tudomásomra jut, akkor a felelős nem sokáig fog itt dolgozni.”

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 12:04, kedd | Belföld

Orbán Viktor a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját -

2023. Szeptember 26. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: a második fél évben visszatérhet a gazdasági növekedés

A második fél évben visszatérhet a magyar gazdaság növekedése - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. Fókuszban a forint szakmai rendezvényén kedden Budapesten.

2023. Szeptember 26. 07:51, kedd | Belföld

Százhúsz autóbusz érkezik az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra

2023. Szeptember 26. 06:00, kedd | Belföld

GFM: a kormány december végéig meghosszabbítja a kötelező akciózást

Marad a betéti kamatsapka és a jegybanki kötvény vásárlásának tilalma is.