Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2024. Január 08. 13:04, hétfő | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Súlyos büntetéssel néz szembe a rendőrök életére láncfűrésszel törő férfi

Súlyos büntetéssel néz szembe a rendőrök életére láncfűrésszel törő férfi

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 12 év fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel támadt a rendőrökre.

Az ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2022 nyarának végén egy akkor 47 éves, többszörösen büntetett előéletű taksonyi férfival szemben minősített emberölés kísérlete miatt.

A tényállás lényege szerint a középkorú férfi 2020. szeptember 27-én szóváltásba keveredett szomszédaival, ennek során egy 45 cm élhosszúságú benzinmotoros fűrésszel fenyegette meg őket. A szomszédok ezért telefonon bejelentést tettek a rendőrségen.

Az utcán tartózkodó elkövető a helyszínre érkező rendőrjárőr felszólítására sem volt hajlandó a magas fordulatszámon működtetett láncfűrészt leállítani. A férfi a rendőri intézkedésnek sem akarta alávetni magát, hanem a tőle 1-2 méter távolságra megálló mindkét rendőr felé folyamatosan lépve, kaszáló mozdulatokat tett felső testük irányában, miközben fennhangon megöléssel fenyegette őket. Az egyik rendőrjárőr az elkövető támadása elől kihátrált, míg a másik a férfit könnygázszóró spray-vel többször lefújta. A terhelt csak ekkor hagyott fel a támadással, a láncfűrészt leállítva a lakásába futott, ahol a rendőrök testi kényszer alkalmazásával megbilincselték, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

A Budapest Környéki Törvényszék a 2023. október 4. napján kihirdetett ítéletével a férfit bűnösnek mondta ki minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, és ezért - mint többszörös visszaesőt - 12 év fegyházbüntetéssel, és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetéssel sújtott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész a - korábban már többek között hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is jogerősen elítélt - férfi terhére a szabadságvesztés büntetés súlyosításáért, míg a terhelt és védője felmentésért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott szabadságvesztés tartamának jelentős felemelését kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A terhelt más büntetőügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztését töltve várja a fellebbviteli eljárás befejezését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.