Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 01. 07:07, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Szalai gólt szerzett, majd megsérült Brémában

Szalai gólt szerzett, majd megsérült Brémában

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Szalai Ádámmal felálló Mainz 3–0-ra nyerni tudott a Werder Bremen otthonában.

A magyar válogatott támadó kezdőként lépett pályára, s a 18. percben gólt szerzett, ám még az első félidőben le kellett cserélni, mivel megsérült egy fejpárbajnál. A Bayern München nehezen tudta legyőzni a Nürnberget, a Bayer Leverkusen meglepő vereséget szenvedett.

A Mainz Stieber Zoltánt nem nevezte a Werder Bremen elleni bajnokira, ám Szalai Ádám ott volt a kezdőben. Az első félidőben a házigazdák akarata érvényesült, a 18. percben mégis a vendégek kerültek előnybe: Andreas Ivanschitz hajszálpontos indítást adott Szalainak, aki betört a büntetőterületen belülre – ahol az őt őrző Francois Affoltert zseniális csellel elfektette –, majd 11 méterről a léc alá bombázott (a labda a lécet érintve vágódott a kapuba).

A 29. minutumban Szalai a levegőben – nem először a mérkőzésen – összecsapott Sokratisszal, s rosszul jött ki az esetből, hiszen az első félidő hosszabbításában le kellett cserélni, mivel nem tudta folytatni a játékot (Eric Choupo-Moting váltotta).

Choupo-Moting jó cserének bizonyult, a fordulás után három perccel tovább növelte a Mainz előnyét: bal oldali beadást követően megtartotta a labdát a Werder tizenhatosán belül, védője lepattant róla, így 11 méterről szabadon lőhetett – a jobb alsóba helyezett. A kameruni futballista a 74. percben ismét betalált, bebiztosítva csapata győzelmét (0–3).

A kiesés elől menekülő csapatok meccsén a Hamburg került előnybe a Kaiserslautern ellen, miután Ivo Ilicevic beadásánál Anthar Yahia kezezett az ötösnél, ám a labda Marcell Jansen elé pattant, aki a jobb alsóba tüzelt – s mint később kiderült, győztes gólt szerzett. A Hamburg hat nyeretlen bajnoki után jutott ismét három ponthoz.

Az európai kupaszereplést érő helyért küzdő Bayer Leverkusen az első félidőben meglepetésre hátrányba került a Freiburg ellen. A nyolcadik percben nem tudtak felszabadítani a „gyógyszergyáriak", Julian Schuster pedig lecsapott a labdára, és a hálóba fejelt. A fordulás után jött az újabb hideg zuhany a Leverkusennek: Daniel Caliguri egy oldalváltás után a center helyén betört a tizenhatoson belülre, és senkitől sem zavartatva kipókhálózta a jobb felsőt. A Freiburg zsinórban ötödik meccsén nem talált legyőzőre, míg a Bayer legutóbbi négy bajnokiján egyaránt pont nélkül maradt.

Az Augsburg 2–1-re legyőzte és ezzel a kiesőzónába taszította a Kölnt, a Bayern München nehézkesen tudta megverni idegenben 1–0-ra a Nürnberget. Utóbbi meccsen Franck Ribéry a 69. percben kiugrott a hazai védők között, 12 méteres lövését még védte a házigazdák kapusa, a kipattanó azonban Arjen Robben elé került, aki harcosan megtartotta a labdát, majd 16 méterről a bal alsóba helyezett.

A Bayern győzelmével három pontra megközelítette a tegnap a Stuttgarttal hazai pályán 4–4-et játszó listavezetőt, a Borussia Dortmundot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.