Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2011. Január 16. 17:21, vasárnap | Helyi
Forrás: A szervezők

Szarvasgombás menü ebédre: mind a tíz ujjukat megnyalhatták

Szarvasgombás menü ebédre: mind a tíz ujjukat megnyalhatták

Dombóváron tartotta idei első rendezvényét a 2010-ben alakult Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesülete. A szervezet szorosan kapcsolódik a régióhoz, hiszen a várostól nem messze, Hőgyészen található az ország eddigi legsikeresebb, egy

A szarvasgomba fajok – hiszen több is terem hazánkban – kilónkénti ára 20000 és félmillió forint között változik. Hazánkban természetes élőhelyeken, erdeinkben is megtalálható, de termeszteni sem ördöngösség, inkább szakértelem kérdése.

A tegnapi rendezvényt szervező egyesület azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a szarvasgombát és annak termesztését, valamint képviselje a hazai szarvasgomba-termesztők érdekeit. Belőlük egyébként egyelőre sajnos még eléggé kevés van.

A dombóvári Cser Vendéglőben tartott eseményen a megjelentek először egy jópofa kutyás bemutatót láthattak a szomszédos kertvárosi parkban. A vendégek tanúi lehettek annak, hogyan is szimatolja ki profi módon Mokka, a kétéves fekete labrador azt a szarvasgombát, amelyetgazdája, Bagi Istvánrejtett ela fű között.

A bemutató vadászat után Ulrich József, az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket a finom ételeiről híres vendéglőben. A négyfogásos, friss nyári, téli és homoki szarvasgombával készített ebéd után Csorbainé Gógán Andrea, a gödöllői Szent István Egyetem tanársegéde ismertette a hazai termesztés helyzetét. Az egyesületi rendezvény így egyszerre adott lehetőséget a gasztronómiai élmények és a szakmai ismeretek megszerzésére.

Afotók a menü fogásairól készültek:

Zellerkrémleves szarvasgomba szeletekkel

Házi tagliatelle vajas petrezselyemmel, szarvasgomba reszelékkel

Grillezett csirkemell zöldséges ágyon, szarvasgombás burgonyapürével

Somlói galuska csokoládéval locsolva, homoki szarvasgombával

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 23:43, péntek | Helyi

Országos koncertsorozat a Magyar Rádió Művészeti Együttesei előadásában

25 város és csaknem 100 fellépő csatlakozott a Zenélő Magyarország programsorozathoz. A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek komolyzenei karavánja ismét házhoz viszi a legszebb klasszikus dallamokat.

2022. Június 24. 13:00, péntek | Helyi

Eredményesen szerepeltek a Dombóvári Judo Klub versenyzői

A Kaszó Regionális Rangsorversenyen vett részt a Dombóvári Judo Club június 12-én.

2022. Június 24. 09:00, péntek | Helyi

Dombóvár volt a házigazdája a Castrum Bene Egyesület 26. vándorgyűlésének

A háromnapos rendezvényt Feld István, az egyesület elnöke nyitotta meg.

2022. Június 23. 12:00, csütörtök | Helyi

125 éve született Tamási Áron

A Tamási Áron Emlékévhez kapcsolódó előadássorozat első programját Dombóváron, a Földi István Könyvtárban Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg.