Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2011. Január 16. 17:21, vasárnap | Helyi
Forrás: A szervezők

Szarvasgombás menü ebédre: mind a tíz ujjukat megnyalhatták

Szarvasgombás menü ebédre: mind a tíz ujjukat megnyalhatták

Dombóváron tartotta idei első rendezvényét a 2010-ben alakult Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesülete. A szervezet szorosan kapcsolódik a régióhoz, hiszen a várostól nem messze, Hőgyészen található az ország eddigi legsikeresebb, egy

A szarvasgomba fajok – hiszen több is terem hazánkban – kilónkénti ára 20000 és félmillió forint között változik. Hazánkban természetes élőhelyeken, erdeinkben is megtalálható, de termeszteni sem ördöngösség, inkább szakértelem kérdése.

A tegnapi rendezvényt szervező egyesület azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a szarvasgombát és annak termesztését, valamint képviselje a hazai szarvasgomba-termesztők érdekeit. Belőlük egyébként egyelőre sajnos még eléggé kevés van.

A dombóvári Cser Vendéglőben tartott eseményen a megjelentek először egy jópofa kutyás bemutatót láthattak a szomszédos kertvárosi parkban. A vendégek tanúi lehettek annak, hogyan is szimatolja ki profi módon Mokka, a kétéves fekete labrador azt a szarvasgombát, amelyetgazdája, Bagi Istvánrejtett ela fű között.

A bemutató vadászat után Ulrich József, az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket a finom ételeiről híres vendéglőben. A négyfogásos, friss nyári, téli és homoki szarvasgombával készített ebéd után Csorbainé Gógán Andrea, a gödöllői Szent István Egyetem tanársegéde ismertette a hazai termesztés helyzetét. Az egyesületi rendezvény így egyszerre adott lehetőséget a gasztronómiai élmények és a szakmai ismeretek megszerzésére.

Afotók a menü fogásairól készültek:

Zellerkrémleves szarvasgomba szeletekkel

Házi tagliatelle vajas petrezselyemmel, szarvasgomba reszelékkel

Grillezett csirkemell zöldséges ágyon, szarvasgombás burgonyapürével

Somlói galuska csokoládéval locsolva, homoki szarvasgombával

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 23. 12:02, vasárnap | Helyi

Hulladékszállítási időpontok 2022-ben Dombóváron

A Dél-Kom Nonprofit Kft. 2022-ben az alábbi időpontokban gyűjti a szelektív hulladékot Dombóváron:

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

2022. Január 18. 15:58, kedd | Helyi

Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével! - Újabb kéménytüzek a megyében

Dunaföldváron egy lakóházban, Dalmandon egy melléképületben csaptak fel a lángok hétfőn. Két kéménytűz mellett még a viharos szél miatt vonultak a tűzoltók leszakadt faágakhoz, kidőlt fához.