Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2022. Szeptember 19. 13:58, hétfő | Helyi
Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Személyautó és vonat ütközött össze Vásárosdombón

Személyautó és vonat ütközött össze Vásárosdombón

Vasárnap reggel nyolc órakor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, miután személyautó és vonat ütközött össze Vásárosdombón, a József Attila utcai vasúti átjáróban.

A Pécsről Budapestre tartó Intercity mintegy huszonöt méterre lökte az autót, melyben ketten utaztak. A balesetet egyikük sem élte túl. A műszaki mentéshez sásdi és dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztottak, akik feszítővágó segítségével szabadították ki a személyautóba szorult utasokat.

A vonaton közel százötven ember utazott, közülük senki sem sérült meg, ők a mozdony sérülése miatt egy másik vonattal mehettek tovább. A forgalom fél tizenegykor indulhatott újra a vasúti pályán.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 11:03, hétfő | Helyi

Békés Sándor Megváltó hajnalok című könyvét mutatják be Dombóváron

A bemutatót szeptember 30-án 17 órakor tartják a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium könyvtárában.

2022. Szeptember 26. 09:07, hétfő | Helyi

Letartóztatásban a dombóvári zsaroló páros

A Dombóváron elfogott 21 éves férfi és 22 éves nő hosszabb ideje telefonon zaklatta a nő egyik régi ismerősét, védelmi pénz fejében félmillió forintot követeltek tőle.

2022. Szeptember 24. 17:00, szombat | Helyi

Sétával és tánccal az Alzheimer ellen

A dombóvári Alzheimer Café és a Senior Örömtánc formáció közösen szervezett programokat az Alzheimer Világnap alkalmából szeptember 21-én.

2022. Szeptember 24. 09:00, szombat | Helyi

Dr. Zacher Gábor tartott előadást a művelődési házban

Az autómentes nap keretében Dr. Zacher Gábor toxikológus, főorvos, oxyológus, címzetes egyetemi docens tartott felvilágosító előadást a fiatal diákok számára a kábítószerekről, s állított elrettentő példát nekik.