Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2024. Február 05. 08:30, hétfő | Helyi

Szivek Éva Judit, Őri Nándor és az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár vehetett át elismerést

Szivek Éva Judit, Őri Nándor és az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár vehetett át elismerést

Február 1-jén, a Civil Naphoz kapcsolódó hagyományos ünnepi gálán adták át a Dombóváron kiemelt szerepet betöltő két személy és egy szervezet számára a Civil Díjat.

2024-ben Szivek Éva Judit, nyugalmazott tanár, könyvtáros, teológus, a Fekete István Kulturális Egyesület titkára, Őri Nándor, a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület oszlopos tagja és a dombóvári civil élet egyik legtevékenyebb csoportja, az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár vehette át az emlékplakettet és oklevelet.

A díjakat Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Pintér Szilárd polgármester, Tóth Zoltán Civil Tanácsnok és Hosszú Sándor Gergely a Civil Tanács elnöke adták át. Az eseményre elfogadta a meghívást a Tolna Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ képviseletében Sándor Tamás, valamint Szabó Csaba, a Dombóvári Sporttanács elnöke is.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte a civil szervezetekkel kapcsolatos együttműködés és összefogás fontosságát, és elismeréssel gratulált a díjazottaknak értékteremtő, példaértékű tevékenységükért.

Tóth Zoltán Civil Tanácsnok felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat az idei évben is kiemelten támogatja a civil szervezeteket, 2024-ben a részükre elkülönített támogatási keret összege megemelkedik. A vissza nem térítendő támogatáshoz kapcsolódó pályázat lehetőséget biztosít arra, hogy az anyagi támogatást akár programokra, rendezvényekre, vagy működési költségekre használják fel a szervezetek.

Tóth Zoltán kérésére a jelenlévők egy perc néma csenddel tisztelegtek Tóth Gyula, városunk korábbi képviselőjének, országgyűlési képviselőjének emléke előtt.

A Dombóvári Zenész Egyesület színvonalas, hangszeres műsorát követően a Művelődési Ház előterében közös beszélgetésre, vendéglátásra és koccintásra invitálták a jelenlévőket, ahol pohárköszöntőt mondott Pintér Szilárd polgármester.

Gratulálunk a díjazottaknak, további munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Címkék: Civil Díj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.