Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 21. 13:56, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Szombaton rendezik az autómentes napot Budapesten

Szombaton rendezik az autómentes napot Budapesten

Szombaton rendezik meg az autómentes napot Budapesten, a rendezvény miatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Az Andrássy úton 10 és 18 óra között több programot is rendeznek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) standján kerékpározással kapcsolatos oktatás lesz felnőtteknek és gyerekeknek, valamint bemutatóval és bringafocival várják az érdeklődőket.
Az Oktogon és a Csengery utca közötti szakaszra a közösségi közlekedési cégek "gondolatébresztő játékot" szerveznek, a BKK pedig a dunai közlekedéssel, az idén 125 éves villamos- és HÉV-közlekedéssel és a központ fejlesztéseinek bemutatásával készül. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Duna Múzeum bemutatókat tart majd a standon.
A Csengery utca és a Vörösmarty utca között a MÁV és a Volán standján hajtányozni lehet majd, és szimulátoron lehet mozdonyt vezetni.
A Vörösmarty utca és a Rózsa utca között, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium standján egész napos családi és gyermekprogramokkal, koncertekkel, a biztonságos közlekedésre nevelő, játékos programokkal várják a látogatókat.
A MÁV-Start újra meghirdeti a Forgalmival a vasúton elnevezésű akcióját, a forgalmi engedélyüket felmutató utasok ingyen utazhatnak a MÁV járatain. A feláras vonatok hely- vagy pótjegy váltásával vehetők igénybe.
Szintén szombaton tartják 10 és 16 óra között a Parking Day Budapest elnevezésű programot a nagykörúton, az Oktogon és a Nyugati pályaudvar között. A rendezvény célja a parkolás újragondolása.
A rendezvények miatt jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a környéken. Pénteken 22 órától vasárnap hajnali 4 óráig teljes hosszában le lesz zárva az Andrássy út, a tömegközlekedés forgalmát az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál biztosítják, az Oktogonnál a nagykörút, emellett a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út minden jármű számára használható lesz.
A 16-os, a 105-ös, a 115-ös és a 979-es autóbuszok pénteken 22 órától módosított útvonalon közlekednek, a részletes menetrend a BKK és a BKV honlapjáról letölthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben