Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2023. Február 04. 11:48, szombat | Helyi

Takács Istvánné, Nyári Éva és a Dombóvári Székely Kör vehetett át elismerést

Takács Istvánné, Nyári Éva és a Dombóvári Székely Kör vehetett át elismerést

A hagyományos civilek napi ünnepségét február 2-án tartotta a több mint száz szervezetet számláló közösség Dombóváron.

A 2021-ben alakult Dombóvári Civil Szövetség határozott úgy, hogy a Civil Naphoz kapcsolódó Civil Gálán adja át az elismeréseket. 2023-ban Takács Istvánné, Nyári Éva és a Dombóvári Székely Kör vehetett át emlékplakettet és oklevelet. A díjakat Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Pintér Szilárd polgármester és Tóth Zoltán Civil Tanácsnok adták át. Az eseményre elfogadta a meghívást a Tolna Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetősége, valamint Szabó Csaba, a Dombóvári Sporttanács elnöke is.

Hosszú Sándor Gergely, a Dombóvári Civil Tanács elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az együttműködés kiemelkedő és figyelemre méltó Dombóváron a civil szervezetek, a sportszervezetek, az önkormányzatok és intézmények között. Ebben a szellemiségben kezdték el 2023-ban szervezni a Szív Egyesületek Országos Találkozóját, melynek sikerességéhez óriási összefogásra lesz szükség, minden dombóvári civilre számítanak.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kiemelte:
„A lassan egy éve zajló háború újból nem várt helyzetet teremtett idehaza és a Kárpát-medencében egyaránt. Az önkéntesség és az önzetlen segítségnyújtás ismét új értelmet nyert – akárcsak a covid járvány idején. Akkor és most is nemzeti közösségünk erejére kell építenünk! Arra az évezredes értékre, amelyet tűzön, vízen át védenie kell minden magyarnak, éljen bárhol a világon. Ez az érték a mi nemzeti kincsünk! Örökségül kaptuk, kötelességünk megőrizni és továbbadni.”

A rendezvény különlegessége volt, hogy mindhárom díjazott részére meglepetéssel készültek a szervezők. Takács Istvánné több évtizedes értékteremtő, értékmegőrző- és átadó, továbbá közösségépítő tevékenysége elismeréseként részesült a Dombóvári Civil díj elismerésben. Marika nénit Márai Sándor szavaival Kőszegi Csaba Valér köszöntötte.

Nyári Éva közösségfejlesztő munkájáért, a népi kultúra életben tartásáért, a hagyományok továbbadásáért, a népzene, a néptánc életben tartásáért végzett fáradhatatlan, több évtizedes munkája elismeréseként vehette át az elismerést. A tanárnőt a Kapos Táncegyüttes jelenlegi táncosai lepték meg, mutatták be szatmári táncukat.

A Dombóvári Székely Kör tagjai a város civil társadalmában az elsők között élik közösségépítő civil létüket. Legfontosabb céljuk a székely hagyományok megismertetése, régi szokások felelevenítése tagságuk és a városban élő székely hagyományokat kedvelők számára, s átadni a jövő generációjának mindazt a tudást, melyre szert tettek. A szervezet képviseletében Horváth Józsefné elnök vette át a kitüntetést.

Az ünnepség zárásaként Kosnás Árpád és családja köszöntötte a Székely Kört és valamennyi díjazottat bukovinai táncokkal.

A Civil Gálán közreműködött Pallos Gréta, Horváthné Tadics Viktória, Papp Bence, Kovács Hunor Zsolt, Fenyvesi-Hilbert Henriett és Bódis Péterné, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium és a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és pedagógusai, illetve Sátor Edéné.

Címkék: Civil Gála

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 16:19, hétfő | Helyi

Megválasztották az év borait Dombóváron

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár borversenyének ünnepélyes eredményhirdetésén vett részt Pintér Szilárd polgármester március 25-én a Dombóvári Művelődési Házban.

2023. Március 25. 11:45, szombat | Helyi

Március 20-án rendezték meg Dombóváron a Mezei futóverseny alapszintű diákolimpiát

A Dombóvári Szigeterdőben az idei első tavaszi diákolimpia versenyre 15 fiú és 13 leány csapat nevezett, négy korcsoportban hirdettek eredményt, csapatban és egyéni versenyszámban az első három helyezettet díjazták.

2023. Március 23. 15:12, csütörtök | Helyi

Elkezdődött az Arany János téri orvosi rendelő belső felújítása

A munkaterület átadása után elindult az Arany János téri orvosi rendelő belső felújítása tárgyában a beruházás a kormány egyedi támogatásával.

2023. Március 22. 10:18, szerda | Helyi

Már olvasható a Dombóvári Szuperinfó aktuális száma

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!