Hírek
2012. Május 15. 07:11, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Természetes és mesterséges édesítők - amit tudni érdemes róluk
Nem egy egyszerű feladat kiválasztani és megtalálni a megfelelő édesítőszert. A következő összeállításban néhányat felsoroltunk. Kiderül, melyiket milyen ételben találjuk meg, és hogyan állítják elő azokat.
Az agave lé az agave nevű lédús növényből származó édes kivonat. Ebből készítik többek között a tequilát is. Szirup és nektár formájában is elérhető, és bármely egészséges élelmiszereket árusító üzletben, üveg formájában megvásárolható.
A stevia egy természetes, kalóriamentes édesítőszer, melyet a stevia nevű növény leveléből nyernek. Protein shake-ekben és üdítőitalokban találkozhatunk vele a leggyakrabban, de önállóan is kapható édesítőszerként.
A magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup egy extra-édes folyadék, mely a kukoricakeményítőből származik. Legfőképp a készételekben, a süteményekben és a fűszerekben találkozhatunk az összetevővel - tájékoztat a Fox News.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 13. 07:30, csütörtök | Belföld
Szijjártó Péter: a Mercedes létrehozza az első magyarországi kutatás-fejlesztési központját
2025. November 13. 07:27, csütörtök | Belföld
Orbán Viktor: a kormánynak kötelessége mindenben támogatni a nevelőszülőket és rajtuk keresztül a gyermekeket is
A kormánynak kötelessége mindenben támogatni a nevelőszülőket és rajtuk keresztül a nevelőszülőkre szoruló gyermekeket is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalára feltöltött videóban szerda este.
2025. November 12. 07:20, szerda | Belföld
Nébih: Baranya vármegyei vaddisznóban állapították meg az afrikai sertéspestis jelenlétét
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét erősítette meg Baranya vármegyében.

