Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 03. 07:09, kedd | Belföld
Forrás: mti

Tizenöt témában bocsát ki emlékérmét jövőre az MNB

Tizenöt témában bocsát ki emlékérmét jövőre az MNB

Tizenöt témában, négy korábbi sorozatot folytatva 29 emlékérme kibocsátását tervezi jövőre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte az MNB kommunikációs osztálya hétfőn az MTI-vel.

Az összegzés szerint két arany, tizenkét ezüst és két önálló színesfém emlékérme, valamint a nemesfém emlékérmék színesfém változatai szerepelnek az MNB jövő évi programjában, amely összetételében és kivitelezésében is sokszínűnek ígérkezik.

Mint írják, folytatódnak olyan, a korábbi években megkezdett és a gyűjtők körében népszerű emlékérme-sorozatok, mint a középkori magyar aranyforintokat, a magyarországi nemzeti parkokat, a nemzeti emlékhelyeket, illetve a magyar pásztor- és vadászkutyákat bemutató sorozatok. Emellett jeles történelmi, tudomány-, sport- és művészettörténeti évfordulók, nemzetközi események, kiemelkedő sportesemények egyaránt megjelennek az érméken.

Minden nemesfém emlékérmének megjelenik az alacsonyabb névértékű színesfém változata is. Ez a kivitel nem csupán a választékot bővíti, hanem kedvező ára miatt elősegíti az emlékérmék népszerűsítő, tájékoztató szerepének még hatékonyabb érvényesülését.

A grafikai tervek publikálásával egy időben az emlékérméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. előjegyzési lehetőséget indít a 2020-as program részeként megjelenő emlékérmékre. Részletek a https://www.penzvero.hu/ honlapon érhetők el - olvasható a tájékoztatóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.