Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Január 11. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Több mint 700 millió forintból segítik az integrációt Dombóváron

Több mint 700 millió forintból segítik az integrációt Dombóváron

Több mint hétszázmillió forintos támogatással segíti az önkormányzat a város leromlott állapotú területein élők társadalmi integrációját Dombóváron.

Az önkormányzat hat projekthez nyert el forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Tolna megyei keretéből.
A programok a csaknem 20 ezer lakosú település három részét, Mászlonyt, a Szigetsor és a Vasút utca, valamint a Kakasdomb és az Erzsébet utca által határolt területet érintik, ahol 740 ember lakik. A szegregátumok lakóinak 30-40 százaléka mélyszegénységben vagy alacsony státuszban él.
A három, 196 millió forintos, integrációt segítő projektről Ilia Anita, a dombóvári önkormányzat munkatársa az MTI-nek elmondta: szeptemberben képzéseket, felzárkóztató, tanulást segítő programokat indítottak. A résztvevőknek egyéni fejlesztési tervet készítenek; azt szeretnék elérni, hogy javuljanak a gyerekek továbbtanulási és a felnőttek elhelyezkedési esélyei. Mászlonypusztán - a projekteknek a kormányzati pályázati portálon közzétett leírása szerint - az is cél, hogy növeljék a munkaadók nyitottságát a romák, illetve a mélyszegénységben élők felé.
A hároméves integrációs programokhoz a szegregátumokban szintén 2020-ban befejeződő, 550 millió forint értékű városrehabilitációs fejlesztések is társulnak, amelyekről támogatói döntés született. Ezek részeként többek között közösségi házakat, közösségi tereket hoznak létre, önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásokat, járdákat, utakat újítanak fel és a közbiztonság erősítésére kamerarendszert építenek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.