Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2011. Szeptember 15. 07:19, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Több százmilliárdos adósság az építőiparban

Több százmilliárdos adósság az építőiparban

Százmilliárdos hiányok gyűlnek fel az építőiparra jellemző lánctartozási rendszerben, miközben tíz éve nem történt érdemi lépés az ágazat megmentéséért.

Mondta a közrádiónak nyilatkozva Nagyiványi András, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) alelnöke.

Nagyiványi annak apropóján mondta ezt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új akcióprogramot jelentett be az építőipar helyreállításáért; Az EVOSZ alelnöke szerint szövetségük minden évben leteszi javaslatait az aktuális kormány asztalára – a kabinet mindenben egyetért velük, ám végül nem történik változás; tíz éve ígérgetik, hogy visszaszorítják a lánctartozásokat, miközben több százmilliárdos hiány halmozódott az építőiparban, tette hozzá Nagyiványi.

A szövetség alelnöke szerint ugyanakkor a tartozások ügye nem a kormánytól, hanem a büdzsé mindenkori állapotától függ – az állami költségvetés hiánya miatt fizetnek ki több hónapos késéssel beruházásokat, a késedelem pedig végiggyűrűzik az ágazat egész rendszerében. Az építőiparnak a tartozások ellenére is működnie kell, és így a beruházási jellegű számlák a kifizetési lista végére kerülnek – ebből adódóan a generálvállalkozó, az alvállalkozó és a beszállító is késve kapja meg járandóságát, részletezte a folyamatot Nagyiványi András.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 13:24, péntek | Belföld

Bíróság elé kell állniuk a Balatonszemesen igazoltatott, a rendőri intézkedésnek ellenszegülő személyeknek

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

2022. Október 07. 13:16, péntek | Belföld

Nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz szakszervezetek a megélhetési válság miatt

Nyílt levélben fordult a megélhetési válság miatt Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF).

2022. Október 07. 08:24, péntek | Belföld

Kilenc hónap alatt 5592 lakástűz – 443 sérült és 58 halott

Idén szeptember végéig csaknem 5600 lakás gyulladt ki Magyarországon.

2022. Október 07. 06:00, péntek | Belföld

Rászoruló családokat segít a református szeretetszolgálat

Új adománygyűjtést indít a Magyar Református Szeretetszolgálat, a befolyt összegből fél éven keresztül személyre szabott segítséget kaphatnak a rászoruló családok.