Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 19. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Többé nem lehet koszorúzni és gyertyát gyújtani az út mentén

Többé nem lehet koszorúzni és gyertyát gyújtani az út mentén

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője a köztévében elmondta: nem lehet a sztrádák mentén kegyhelyeket állítani az elhunytak számára.

Egy éve halt meg egy motoros rendőr az M1-es autópályán, az évfordulón a hozzátartozók megemlékezést szerettek volna tartani a baleset helyszínén, de az Autópálya Kezelő ezt nem engedélyezte biztonsági okokból.

Béni Gyöngyi az ÁAK szóvivője a köztévében azt mondta: hibáztak, amikor először engedélyezték a megemlékezést, majd megtiltották a gyertyagyújtást. A társaság tavaly ősz óta próbálja felvenni a kapcsolatot azoknak a hozzátartozóival, akik emléktárgyakat, vagy kereszteket, sírkövet helyeztek el az autópályán elhunyt szeretteik emlékére a sztrádák mentén. Az ÁAK Zrt. munkatársai az illegálisan felállított emlékhelyekre egy tájékoztatót tettek ki, hogy a hozzátartozókat tájékoztassák arról, hogy az emlékhelyeket meg kell szüntetni, mert azok közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesek.

Béni Gyöngyi hozzátette: megfelelő időt adtunk arra, hogy a hozzátartozók elvigyék a kereszteket, ha ezt nem teszik meg idejében, akkor azok megtalálhatók az ÁAK Zrt. kirendeltségein.

A szóvivő kiemelte: az ÁAK Zrt. minden autóút és autópálya egy-egy kijelölt pihenőhelyén felállít egy-egy kopjafát, ahol a sztrádákon elhunytak hozzátartozói leróhatják kegyeletüket.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Autópálya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára