Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2024. Március 18. 10:31, hétfő | Helyi

Tolna vármegyei katasztrófavédők részesültek elismerésben

Tolna vármegyei katasztrófavédők részesültek elismerésben

A katasztrófavédelem 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő ünnepségen a legkiválóbbak munkáját is elismerték.

Délelőtt a Belügyminisztériumban vettek át elismerést az arra érdemesek, délután a főigazgatóságon tartottak állománygyűlést. Ahogy a katasztrófavédelem székházában megtartott ünnepségen elhangzott, százhetvenhat év választ el bennünket 1848 hőseitől, de a tőlük példaként örökölt szabadság, bátorság, hazaszeretet eszméje, és az eszmék melletti határozott kiállás változatlan maradt.

Az ünnepi állománygyűlés szónoka Laczkó Levente tűzoltó ezredes, megbízott megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető volt. Beszélt a már említett örökségről, miután felelevenítette a korszak legjelentősebb történelmi pillanatait. A beszédet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának műsora követte. Mindezek után dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át azoknak, akiknek elhivatott munkája túlmutatott a hétköznapi szerepvállaláson, azokat ismerte el a főigazgató, akik példaképül szolgálnak az egész állomány számára.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 176. évfordulója alkalmából Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminiszterének előterjesztésére, dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy javaslatára a Magyar Bronz Érdemkereszt katonai tagozat kitüntetést adományozta Várai Tamás Zoltán tűzoltó zászlósnak, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.
(nyitó képünkön)

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Gulyás István tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért 2024. március 15-i hatállyal soron kívül előléptette tűzoltó zászlóssá Herold Miklós tűzoltó főtörzsőrmestert, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság referensét.

Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Berta Ritát, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjét.

Több kolléga a Belügyminisztérium ünnepségén vette át elismerését. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke - a belügyminiszter előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából kiemelkedő tevékenysége elismeréséül a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta Müller Katalinnak, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi munkatársa ezúton fejezi ki gratulációját az elismerésben részesülteknek továbbá kíván sok erőt, jó egészséget a további életútjukhoz.

Fotó: Szőke Péter (BM OKF)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.