Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Augusztus 18. 15:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Újabb önjáró löveg érkezett a Magyar Honvédséghez

Újabb önjáró löveg érkezett a Magyar Honvédséghez

Újabb PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett a Magyar Honvédséghez - közölte a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: a magyar kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a korábban elindított haderőfejlesztési program "a háborús infláció és a globális gazdasági nehézségek ellenére" az eddiginél erőteljesebben folytatódjon. Ennek újabb állomásaként szerdán a második PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett meg; segítségével folytatódhat a páncélos és tüzérségi erő újjáépítése.

"Aki szeretné közelről is megcsodálni" a Magyar Honvédség megújult tüzérségi erejének legújabb szerzeményét, szombaton a Városligetben megteheti - írta a miniszter.

Az állalapítás ünnepi programjait ismertető honlap, a szentistvannap.hu oldal szerint szombaton a "Varázsliget" programsorozat keretein belül a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen is különböző programokkal várják a gyermekeket és a felnőtteket is. A kulturális programokon kívül játékos honvédségi bemutatók, például lézerlövészet is várja a kicsiket és a nagyokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk