Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2017. Május 23. 11:29, kedd | Belföld
Forrás: mti

Újabb világháborús bombát találtak a ferihegyi repülőtérnél

Újabb világháborús bombát találtak a ferihegyi repülőtérnél

Újabb világháborús bomba került elő a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér közelében. A robbanótestet elszállítják, a forgalomkorlátozást feloldották

- közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedd délelőtt az MTI-vel. Markovics Zita azt mondta: a régi repülőgép-emlékpark területén építkezés közben került elő egy második világháborús robbanótest. A 10 kilogrammos, FRAG 20-as amerikai légibombát a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítják - tette hozzá.

A tűzszerészi munkák idejére a 2-es terminálhoz vezető összes utat lezárták, és 200 méter sugarú körben kiürítették a területet. Ezeket a korlátozásokat feloldották.

Az egykori emlékpark területén parkolót alakítanak ki, az építkezés során múlt szerdán és hétfőn is előkerült egy-egy világháborús robbanótest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.