Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2010. December 31. 15:12, péntek | Helyi

Újra összeállt az eredeti The Connector

Újra összeállt az eredeti The Connector

Kaposszekcsői sportcsarnok, december tizennyolcadika, szombat este nyolc óra nulla nulla. Odakint hideg és zsúfolt parkoló, odabent őrjöngő tömeg. A szívek a torkokban dobognak. Elérkezett a várva-várt pillanat. A színpadon újra eredeti fel

Ez persze nem egészen így történt, viszont az igaz, hogy a folyamatosan gyülekező, végül is közel háromszáz fősrekerekedő közönség jól döntött, amikor ezt az estét a húszéves The Connector eredeti és későbbi formációit felvonultatóbálra szánta.

A történet a szomszédos Csikóstőttősön kezdődött 1990 szilveszterén, amikor az óévbúcsúztató bulin egy csapat - rövid ideje együtt zenélő - tizenéves srácot felkértek, dobják fel a hangulatotazzal, hogyeljátszák a repertoárjukat. Aztán akkora volt a sikerük, hogy a tizenöt slágert még számtalanszor visszakövetelte a közönség.

Nos, egyébként az sem teljesen állja meg a helyét, hogy a fiúk nem régóta zenéltek együtt, mivel a Kaposszekcsői Fúvószenekar tagjaiként szép számmal voltak már közösélményeik. Igaz, életük akkor kezdődő időszakában valami egészen más zenei karrierbe kezdtek: belevetették magukat a bulizene, idegen szóval a party music műfajába. Egyáltalán nem is sikertelenül.

Az elmúlt 20 év sorántöbbször átalakult együttes repertoárja időközben jókorára duzzadt, ésmára több mint 1800 fellépésen vannak túl. Viszont kezdettől fogva kizárólag élőben szólalnak meg.

Nem volt ez másként ezen az ominózus december 18-iki bálon sem, mely különleges volt abban a tekintetben, hogy az együttes előzenekart is hozott. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy a fiúk az őket„kinevelő” Kaposszekcsői Ifjúsági Fúvószenekarra bízták a kezdetben még csordogáló közönség hangulatának fokozását.

A Connector-alapítók ugyanis nem feledkeztek meg a gyökerekről, és ezt a bulit jótékony céllal, a szekcsői fúvósok javára tartották. Össze is zenéltek – ha úgy tetszik, trombitáltak – nekik egy trombitára valót.

A MásikTV által szinte mindvégig a neten közvetített, hajnalig tartó bál kibontakozó részének hangulatát idézi fotógalériánk: http://www.infodombovar.hu/szorakozonegyed/galeriak/koncert/jotekony_cellal_zenelt_ujra_az_eredeti_the_connector1/

Ide kattintva a jubileumi koncert promója látható:

http://www.youtube.com/watch?v=hHl6VgrmykE&feature=related

Ez pedig egy jópofa videó a hőskorból :

http://www.youtube.com/watch?v=uWc4AdwESmk

CS.G.CS.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.