Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2021. Június 07. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Ünnepélyes keretek között adták át a rovásírással megírt várostáblákat

Ünnepélyes keretek között adták át a rovásírással megírt várostáblákat

A Trianoni Békediktátum 101. évfordulóján ünnepélyes keretek között adták át a Rovás Alapítvány képviselői Dombóvár vezetésének a rovásírással megírt várostáblákat.

Az országban a 300. helyszín volt Dombóvár, ahol kihelyezték a táblákat. A kezdeményező még a múlt évben a Dombóvári Trianon Emlékbizottság volt. Az átadót a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola zenetagozatos diákjai tették még ünnepélyesebbé. Felkészítőjük: Nyári Éva és Bódis Péterné tanárnők.

Sípos László a Rovás Alapítvány elnöke rövid beszédében kiemelte: A rovás helynévtábla felállítása tehát a nemzeti összetartozás kifejezésén, az identitás erősítésén, valamint a nyelv- és hagyományápoláson túl remélhetőleg támpontot is jelent az itt lakók és az ide érkezők számára a rég áhított magyar szellemi megújuláshoz. Ezért a Rovás Alapítvány bízik abban, hogy aki a táblákra feltekint, nem csak büszke lesz nemzeti írásunk múltjára, hanem a rovásjeleket maga is hamarosan tanulni és alkalmazni fogja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 14. 14:03, hétfő | Helyi

A héten szállítják a zöldhulladékot Dombóváron

A héten aktuális a zöldhulladék szállítás, kérjük Önöket, átlátszó zsákokba gyűjtve helyezzék ki az elszállíttatni kívánt zöldhulladékot a megszokott hulladékszállítási napon reggel 6 óráig.

2021. Június 13. 10:53, vasárnap | Helyi

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából köszöntötték

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából, valamint neve napján Pintér Szilárd polgármester és Horváth József Lászlóné önkormányzati képviselő köszöntötték.

2021. Június 12. 08:00, szombat | Helyi

170 millió forintból újul meg a Dombóvárt Hőgyésszel összekötő útszakasz

Idén év végéig több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési, -felújítási beruházások Potápi Árpád János választókerületében, Tolna megyében.

2021. Június 10. 09:00, csütörtök | Helyi

Tájékoztatás a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről

Az alábbiakban a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről olvashatnak tájékoztatást: