Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 24. 14:46, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Utolsó hét az utolsó kampányban - rohamra készülnek az alkuszok

Utolsó hét az utolsó kampányban - rohamra készülnek az alkuszok

Már csak egy hét van hátra az idei kötelező kampányból, melyben utoljára spórolhatnak jelentős összegeket az autósok.

A Baleseti Adó véglegessé válása miatt, a hagyományosan a legtöbb váltót hozó utolsó hét, akár több százezer váltót és rekordösszegű megtakarítást hozhat - a Biztosítás.hu internetes portál szerint.

Már csak a jövő szerdáig hátralévő, szűk egy hét áll azoknak a rendelkezésére, akik olcsóbbra szeretnék cserélni kötelező biztosításukat az idei kampányban. Bár a kampány végéhez közeledve egyre kevesebb és kevesebb idő áll rendelkezésére az ügyek intézéséhez, a tapasztalatok alapján az autósok több mint 30 százaléka mégis ebben az időszakban hozza meg döntését. Az idén a díjakra rakodó Baleseti Adó, valamint az a tény, hogy a 12.500 forintos átlagos szintre süllyedt díjak minden bizonnyal elérték lehető legalacsonyabb szintjüket, az autósok számára komoly döntési helyzetet teremtenek.

Mivel a jövőben már nem várható a díjak érdemi csökkenése, sok autós évekre annál a biztosítónál köthet ki, amelyet ebben a kampányban választ magának. A most elérhető tíz ezer forintnál is nagyobb kötelező biztosítási díjmegtakarítás, az e mellé elérhető közel 30 ezer forintos átlagos CASCO díjcsökkenés, valamint a 10 forintos literenkénti üzemanyag kedvezmény, szinte karácsony előtti hangulatot teremt az autósok számára. Ennek megfelelően az internetes alkuszok és a biztosítók is megfeszített munkával készülnek az utolsó heti rohamra, bár a Biztosítás.hu szerint a váltók végleges száma idén mindezek dacára is egy millió alatt marad. Az alkusz szerint ennek az a magyarázata, hogy az előző 3-5 évben az autósok tömegei szerződtek már át olcsóbb kötelező díjakra.

Az előző évek folyamatosan változó kötelező biztosítási szabályozására tenne pontot egy készülő javaslat, mely megengedné a biztosítók számára, hogy korábban meghirdetett díjaikat a jövőben bármikor módosíthassák. A megváltoztatott díjak azonban a kihirdetést követő minimum 60. naptól kezdődően lépnének hatályba. Ezzel párhuzamosan az új tarifák két országos napilapban történő megjelentetési kötelezettsége is megszűnne, helyette a megváltozott díjak meghirdetése a biztosítók internetes honlapján és a PSZÁF oldalain lenne kötelező. Az autósok számára az új díj azonban csak a következő biztosítási évfordulójuktól kezdődően lenne elérhető.

A Biztosítás.hu szerint mindez az elkövetkezendő évek novemberi kampányait csak kis mértékben befolyásolná, azonban azzal, hogy a kampányban rosszul szereplő biztosítók számára megteremtené a javítás, az év közbeni tarifamódosítás lehetőségét, növelné a biztosítók közötti évközi versenyt. Mindez a novemberinél jelenleg magasabb szinten lévő, év közbeni díjak csökkenéséhez vezetne, ami az újonnan vásárolt autók tulajdonosait hozná a jelenleginél kedvezőbb helyzetbe.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: alkusz, Baleseti Adó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére