Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 22. 13:30, szerda | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen vesztegetés miatt

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen vesztegetés miatt

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt - tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben szerdán az MTI-vel.

A vádirat szerint az Országos Roma Önkormányzat elnöke 2022 tavaszán elhatározta, hogy elnöki pozícióját még a ciklus lejárta előtti lemondással pénzzé teszi oly módon, hogy az elnökséget átjátssza annak a képviselőtársának, aki fizet érte. Nyáron többször keresett meg egy kisebbségi önkormányzati képviselőt, hogy 30 millió forint ellenében átadja részére tisztségét. Miután a képviselő visszautasította a felajánlást, az elnök felvetette, hogy egy, a képviselővel jó kapcsolatot ápoló másik képviselőt kellene megkérdezni az ajánlatról.

Az elnök ajánlatával a másik képviselőt is megkereste azt is vállalva, hogy megegyezésük esetén helyettesítésével a pénz átadóját bízza meg és támogatókkal biztosítja az elnökké választásához szükséges képviselői többséget.

A nyomozó ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető letartóztatását, amit az ügyészség két hónap után megszüntetett.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A vádlott a nyomozás során beismerő vallomást tett. A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság beismerés esetén ítélje a vádlottat 6 év börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, valamint 2 millió forint pénzbüntetésre - tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére