Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Április 04. 15:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy 92 éves asszony kirablója ellen

Vádat emeltek egy 92 éves asszony kirablója ellen

Rablás bűntettével és lopás vétségével vádolják azt a férfit, aki egyéb, kisebb bűncselekmények mellett tavaly tavasszal kirabolt egy 92 éves nőt Tápiószőlősön.

A Ceglédi Járási Ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és lopás vétségével vádolja a hajléktalan férfit, aki letartóztatásban várja a tárgyalást – tudatta a Pest megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Szabó Ferenc tájékoztatása szerint a férfit 2018 áprilisában fogadta be tanyájukra az idős asszony és vele élő, ám alkalmanként Budapesten dolgozó unokája. A vádlott megfigyelte, hogy a betegségei miatt legyengült, nehezen mozgó sértett megtakarított pénzét egyik ruhája zsebében tartotta.

Egy hét elteltével a vendég és az őt befogadó unoka összeveszett, utóbbi kiadta a vádlott útját, akit ki is kísért a buszmegállóhoz, ám nem győződött meg arról, hogy a férfi felszállt a buszra. A vádlott ezután visszament a tanyához, ahol a ház előtti padon egyedül üldögélő idős asszonytól előbb 20 ezer forintot kért élelemre, majd miután ezt megkapta, újabb összeget követelt, amit azonban a sértett már nem akart odaadni. A férfi ekkor a nő vállát, karját megszorította, lefogta, zsebéből kirángatta a zsebkendőbe csavart pénzt és 60 ezer forinttal távozott.

A sértett a történteket csaknem egy hét elteltével mondta el az unokájának, aki ekkor tett feljelentést a rendőrségen. Ezt követően az idős asszony állapota gyorsan romlott és 2018 októberében a bűncselekménytől független, természetes okból elhunyt. A vádlott a rablás elkövetése előtt és után Vecsésen, Kecskeméten és Budapesten lévő bevásárlóközpontokból élelmiszert, italt, ruhát lopott – jelezte a főügyész.

Címkék: rablás, rabló, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során