Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Május 25. 23:52, szerda | Helyi

Veretlenül végeztek negyedikként a floorballosok

Veretlenül végeztek negyedikként a floorballosok

Május 15-én Veszprémben találkoztak az OBIII-as floorball-csapatok, hogy rájátszásban döntsék el a bajnokság végső helyezéseinek sorsát. Alapszakasz másodikként a harmadik helyezett Siketek SC-vel kellett megmérkőznie a döntőbe jutás

Mint azt a dombóvári csapat játékos-edzőjétől, Puchner Tamástól megtudtuk, a rájátszásban alapvető céljuk az éremszerzés volt még annak ellenére is, hogy két gólerős játékosuk - Bischof Balázs, Stier Dávid - és a védő Kurucz Tamás nem tudott a csapattal tartani. Avattak viszont két újoncot, Tarnai Rolandot és Horváth Delit, akik játéka biztatónak volt mondható.

A Siketek SC- Dombóvári FSE elődöntőben 8-8 (0-0; 8-3; 0-5) csupán büntetőkkel maradt alul a csapat. A mérkőzés a második játékrészben mutatott pánikszerű játékuk miatt úszott el.A ki-ki meccs - ilyenben még nemigen volt részük - tudata túl nagy terhet rótt rutintalan floorballosainkra. A mezőnyjátékosok rossz teljesítményét ezúttal a tehetséges 15 éves kapus, Nesz Péter sem tudta enyhíteni, mivel nem játszott csúcsformában a meccsen. A Siketek gólhelyzetei többnyire a Puchner-tanítványok rossz passzaiból, meggondolatlan cseleiből adódtak. A tét és a túlzott akarás megpecsételte a játékukat. Veszteni való híján hiába nyugodtak meg a harmadik harmadra és egyenlítettek bravúros módon, a vezetést nem tudták megszerezni. A tízperces hosszabbításban hatalmas energiákat mozgósítottak és sorra alakították ki a helyzeteiket a dombóváriak, de a gól valahogy nem akart összejönni. Közönség-szórakoztató, küzdelmes játék alakult ki, de maradt a döntetlen a végére. A rávezetésekkel a dombóvári esélyek gyakorlatilag el is szálltak, mivel egy az egyben nem volt túl nehéz dolga az ellenfélnek gólt szereznie egy 15 évesre jellemző termetű kapusnak, és játékosainknak is túl nagy teher volt a góllövés. Ellenfelük legjobbja egyébként is a dombóvári hálóőrnél jóval nagyobb termetű kapusuk volt. Az öt-öt rávezetést követően a mieink szereztek kevesebb pontot, így nem jutottak a döntőbe.

A másik elődöntőben a White Sharks egy góllal győzött a Szombathely ellen, akik így ellenfélül jutottak a Puchner-tanítványoknak a harmadik helyért folyó meccsen.

A Szombathely-Dombóvári FSE 2-2 (0-2 , 1-0 , 1-0) bronzmeccs első harmadában sikerült kétgólos előnyre szert tennie csapatunknak. Ezt azonban már nem sikerült növelni, mivel az előző meccsen több dombóvári kulcsjátékos is extra erőket mozgósított, így nem maradt erejük a támadásra a stabil védekezés mellett. Nesz Péter viszont végig szenzációs formában védett. 2-1 es vezetésnél már kettő perc sem volt hátra a mérkőzésből, amikor a pálya közepénél egy szép labdaszerzést követően gólhelyzetbe kerültek a dombóváriak, de sajnos hosszan tolta meg a labdát a védőnk, így az ellenfél lefordult és akadálytalanul a kapunkra törve megszerezte az egyenlítést.Hosszabbítás következett, ahol a floorballosainknak ismét sikerült az ellenfelük fölé kerekednie és közel voltak az aranygólhoz. Viszont sajnos ez mégsem jött össze és következtek a rávezetések, ahol Péter nagyszerű bravúrjai mellett sem sikerült több gólt szereznünk a szombathelyieknél, így ők lettek a bronzérmesek.

A döntőben a White Sharks egy góllal győzte le a Siketek SC-t, így ők lettek a bajnokok.

A rájátszást követően Puchner Tamás játékos-edző így értékelte a bajnokságot:

Az eredmények alapján megállapítható, hogy kiegyenlített volt a mezőny. Az év elején megelégedettségre adott volna okot, hogy ilyen szoros mérkőzéseket játszunk 6-8 éve alakult, rutinos ellenfeleinkkel. Az újoncokból álló gárdákon jellemzően 10-20 góllal szoktak átmenni az ilyen csapatok.
A bajnoki cím a képességek és a felkészülés alapján megszerezhető lett volna. Az a kicsi, ami hiányzott, az nehezen lett volna kivédhető. Fiatal csapatunk még nem tudta kezelni a játék során kialakult helyzeteket. Sok volt a hullámzó teljesítmény és a bekapott gólok utáni zavar. Felnőtt csapatok ellen játszottunk és a kritikus szituációkat érthetően jobban kezelték nálunk.
Összegzésképpen kijelenthető, hogy csapatunk nem vallott szégyent és saját, valamint ellenfeleink elvárásainál messze jobban szerepeltünk. Az nem vitás, hogy tanulóév volt, de senki sem oktatott minket. A mérkőzésekből tanulunk és tudjuk, hogy még nagyon sok van fiatal csapatunkban.
Köszönjünk támogatóinknak, hogy lehetővé tették a bajnokságban való szereplést.

Képünk a márciusi dombóvári floorball kupán készült.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.