Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2010. December 20. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: KÉVE Alapítvány

Vetélkedősorozat indult a fenntartható fejlődésről!

Vetélkedősorozat indult a fenntartható fejlődésről!

Hat régiót felölelő vetélkedősorozat indult Kölcsönkapott Föld címmel, melyben nagyszülők és unokák együtt játszhatnak, tanulhatnak és tehetnek valamit együtt a Földünk jövőjéért. Mottónk: „A Földet nem apáinktól örököltü

A KEOP 6.1.0/B pályázati konstrukcióban, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló pályázat 2010 júliusában indult.

A „Kölcsönkapott Föld” vetélkedő sorozat 3 levelező fordulóval vette kezdetét, de a versenyzők folyamatosan bekapcsolódhatnak egészen a harmadik forduló lezárásáig, 2010. december 31-ig.

A 3 otthoni forduló kiértékelését követően 6 regionális, majd a „Leg-ek” döntőjére kerül sor, melyeken személyesen vesznek részt a csapattagok. A rendezvények reményeink szerint igazi szórakoztató élményt, hasznos és közösségi időtöltést jelent majd a résztvevőknek.

A program egyszerre aktivizálja a nagyszülők korosztályát és a kiskamaszokat, nyugdíjasok és unokáik részvételével az üzenet egyidejűleg több generáció számára közvetíthető. Célunk, hogy az interaktív játék során informáljunk, szórakoztassunk a résztvevőket, ám ezzel egy időben lehetőséget nyújtsunk arra, hogy játékostársaink testközelből megismerkedhessenek a fenntartható fejlődés, a környezetbarát technológiák és a környezettudatos magatartás kérdésköreivel.

A www.kolcsonkapottfold.hu honlapon, regisztráció után minden aktuális információt megtalálhatnak az érdeklődők.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásban valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 15:49, szombat | Helyi

A tehetség mindenkié

Kaposvár, Győr, Budapest, Szolnok, Zalaszentgrót, Pécs, Tamási, Segesd után Dombóváron nyílt meg a második „…Benned a létra” országos vándorkiállítás, az egy éves programsorozat zárórendezvényeként.

2022. Június 24. 23:43, péntek | Helyi

Országos koncertsorozat a Magyar Rádió Művészeti Együttesei előadásában

25 város és csaknem 100 fellépő csatlakozott a Zenélő Magyarország programsorozathoz. A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek komolyzenei karavánja ismét házhoz viszi a legszebb klasszikus dallamokat.

2022. Június 24. 13:00, péntek | Helyi

Eredményesen szerepeltek a Dombóvári Judo Klub versenyzői

A Kaszó Regionális Rangsorversenyen vett részt a Dombóvári Judo Club június 12-én.

2022. Június 24. 09:00, péntek | Helyi

Dombóvár volt a házigazdája a Castrum Bene Egyesület 26. vándorgyűlésének

A háromnapos rendezvényt Feld István, az egyesület elnöke nyitotta meg.