Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Május 15. 10:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, MTI Fotó: Varga György

Vihar - Dombóvár és Kaposvár között megindult a vonatközlekedés

Vihar - Dombóvár és Kaposvár között megindult a vonatközlekedés

Több helyen megindult a vonatközlekedés, de továbbra is jelentős, akár másfél órás késésekre is számítani lehet a dél-balatoni vasútvonalon - közölte a Mávinform csütörtök reggel az MTI-vel.

Mint írták, hajnal óta gondot okoz a viharos erejű szél a Somogy megyei vasútvonalakon.
Közleményük szerint a Budapest-Fonyód-Nagykanizsa, illetve Keszthely vonalon jelentős, 30-40 perces, vagy akár egy-másfél órás késésekre kell készülni. A legnagyobb gondot a dél-balatoni vasútvonalon okozza a viharos erejű szél, több helyen zárlat van, Balatonboglárnál kidőlt fa rongálta meg a felsővezetéket. Emiatt Balatonlelle-felső és Balatonboglár között nem közlekedhetnek a vonatok. A zárlat miatt nincs áram a felsővezetékben Balatonszárszó-Fonyód-Nagykanizsa, illetve Balatonszentgyörgy és Keszthely között.
A MÁV-Start a dél-balatoni vonal egy szakaszán vonatpótló buszok beállítását tervezi.
Dombóvár és Kaposvár között viszont megindult a vonatközlekedés, miután Taszárnál helyreállították a hajnalban leszakadt felsővezetéket. A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vasútvonalon is helyreáll a menetrend, a villanymozdonyok ismét közlekedhetnek.
Emellett Bak és Zalaegerszeg, valamint Darány és Szigetvár között is megindult a vonatközlekedés. Korábban mindkét helyen fa dőlt a sínekre. A Pécs-Szentlőrinc-Barcs-Gyékényes vonalon is menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Kaposvár-Tab-Siófok közötti vonatok viszont a hajnali órákban történt fakidőlés miatt még késnek a szerelvények.
A Mávinform azt javasolja az utasoknak, hogy utazás előtt tájékozódjanak a Mávdirekt 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

Címkék: vihar, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.