Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

A 25 éves atléta az M1 aktuális csatornának arról beszélt, jót tett neki, hogy a szezonra mezeifutó-versenyeken indulva készült fel, ezt mutatja a márciusban, a spanyolországi Laredóban utcai 10 kilométeres viadalon futott 31:56 perces ideje is, amit ráadásul úgy ért el, hogy a versenyt megelőző napokban egy elfertőződött vízhólyag nehezítette a felkészülését.

Vindics-Tóth, aki a tokiói olimpián 3000 méter akadályon szerepelt, elmondta, a mezeifutás közel áll a szívéhez, mert rekortánpálya hiányában tíz évig a dombóvári parkerdőben edzett, és nyert junior Eb-ezüstöt is ebben a szakágban.

"A mezei versenysorozatból nyolc futó tízezer méteren kvótát szerez a párizsi olimpiára, de azt egyelőre szinte lehetetlen megmondani, hogy köztük leszek-e. A pontversenyt a 11. helyen zártam, de sok a nem egyértelmű szabály, a versenyek besorolásának utólagos módosítása, valamint kieshetnek előlem olyanok is, akiknek nemzetéből hárman rendelkeznek tízezres szinttel" - magyarázta Vindics-Tóth, aki szerint júliusban dőlhet el, hogy ezen az úton kijut-e Párizsba tízezer méteren.

Arról is beszélt, a következő időszakban mindettől függetlenül az ötezer méter lesz a fókuszban, mert a rövidebb távon is szeretne Európa-bajnoki szintet futni azok után, hogy a hosszabbik távon már biztosan indulhat a június 7. és 12. közötti római kontinenstornán.

A következő hónapok programjára vonatkozó kérdésre azt válaszolta, május 22-én a bergeni ezüst besorolású viadalon biztosan rajthoz áll, összesen pedig két-három versenyen szeretne 5000-en indulni.

"Az Eb után a június végi országos bajnokságon is biztosan ott leszek, a kettő között majd kiderül, mit tudok vállalni" - mondta Vindics-Tóth, aki maga szervezi a versenyeken való indulásait, és elmondása szerint a pluszmunka ellenére is nagyon élvezi, hogy a maga ura.

Férjével, a szintén atléta Vindics Balázzsal "központi álmuk", hogy mindketten indulhassanak Párizsban azok után, hogy Tokióban csak ő volt ott, partnerének akkor nem sikerült kijutnia. Meglátása szerint ötezer méteren 15:20 perc körüli időre lesz szüksége az olimpiai kvótához, ehhez viszont sokat kellene javítani a tavaly Berlinben futott 15:42.68 perces egyéni csúcsán.

Címkék: atlétika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 10:00, csütörtök | Helyi

Változik a dombóvári gyermekorvosok rendelési ideje a nyári szünetben

Tájékoztatás a dombóvári gyermekorvosok rendelési idejéről 2024. június 17-től szeptember 10-ig.

2024. Június 12. 14:13, szerda | Helyi

Újabb elismerés a dombóvári Rozsusa-Bau Kft-nek

Dávid Roland, a Rozsusa-Bau Kft. ügyvezetője nyilatkozott az idei év történéseiről:

2024. Június 11. 10:34, kedd | Helyi

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság Dombóváron

Funkcionális Fitnesz Nemzeti Junior Bajnokság rajtolt el a Z2-ben. Ismét egy rangos eseménynek adott otthont Dombóvár.

2024. Június 10. 13:27, hétfő | Helyi

Vihar- és csőtörés kár felszámolásához hívták a dombóvári tűzoltókat hétvégén

Gyalogos forgalmat veszélyeztetett egy kerítésre dőlt fa vasárnap reggel Dombóváron, az Erzsébet utcában. Motoros láncfűrész segítségével szabadították fel a járdát a dombóvári hivatásos tűzoltók.